Vieglatlētikas spēles nolikums 2017

Dainis Āzens, 04/01/2016 18:11

Projekta moto: Cilvēka personība ir tā, kas uzvarētāju var padarīt par zaudētāju, savukārt zaudētājs var kļūt par varoni. Uzvarai sāncenšu starpā nozīme ir tikai tad, ja tā sasniegta godīgā cīņā.

1. Vieglatlētikas spēle tiek rīkota, lai popularizētu vieglatlētiku.

2. Spēles gaitā līdz 2017. gada 30. novembrim tiek noskaidrots Latvijas labākais vieglatlēts.

3. Spēli sadarbībā ar interneta portālu sportacentrs.com atbalsta Inta Pujāta ģimene un Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS), kurus šajā spēlē pārstāv Ieva Bļusina.

4. Spēles vērtējumā piedalās tikai LVS licencēti sportisti, un sacensības notiek laika posmā no 2016. gada 1. decembra līdz 2017. gada 30. novembrim. Kopvērtējumā vērā tiek ņemti četru mēnešu labākie rezultāti punktos, vadoties no dažādu vieglatlētikas disciplīnu salīdzinošajām punktu tabulām (https://www.iaaf.org/about-iaaf/documents/technical). Tiek summēti punkti, kas pārsniedz 1000 punktu robežu. Par uzvarētāju tiek pasludināts lielāko punktu summu ieguvušais atlēts.

5. Labākā atlēta apbalvošana notiek katru mēnesi un kopvērtējumā sezonas beigās. Par labāko rezultātu attiecīgajā mēnesī sportists saņem 50 eiro un iespēju fotostudijā fotografēties ekskluzīvam vieglatlētikas 2018. gada kalendāram. Ja sportists uzvarējis divos vai vairāk mēnešos, LVS ir iespēja lemt par cita sportista nokļūšanu kalendārā attiecīgajā mēnesī. Ja LVS šo iespēju neizmanto, sportistam ir iespēja uzdāvināt fotosesiju un nokļūšanu kalendārā citam sportistam, kas tajā mēnesī sasniedzis vismaz 1000 punktus. Ja attiecīgajā mēnesī neviena cita tāda sportista nav, šīs tiesības var dāvināt vieglatlētam, kurš 1000 punktu robežu sasniedzis kādā citā mēnesī. Kopvērtējuma uzvarētājs balvā saņem ceļojošo kausu, kā arī vietu uz vieglatlētikas 2017. gada kalendāra vāka.

6. Lai saņemtu balvu, atlētam ir jāsasniedz labākais rezultāts punktu izteiksmē attiecīgajā mēnesī vai sezonas kopvērtējumā, jāpiedalās fotosesijā, kā arī jāsniedz intervija portālam sportacentrs.com.

7. Vērā netiek ņemti rezultāti, kas sasniegti sacensībās, kuras nav organizētas atbilstoši IAAF standartiem un startējot sacensībās ārpus kārtas, kā arī sacensībās, kurās startē mazāk par trim dalībniekiem.

8. Ieskaitīti tiek rezultāti disciplīnās, kas ir IAAF sacensību (olimpisko spēļu, pasaules un Eiropas čempionātu) programmā ziemas un vasaras sezonā, pusmaratonā, kā arī ziemas sezonā – 300 m, 600 m, 1000 m, 2000 m un jūdzes skrējienā. Soļošanā īsākā pieļaujamā distance vieglatlētikas spēlei ir 10 km distance sievietēm un 20 km distance vīriešiem.

9. Spēles uzvarētājs tiek apbalvots LVS 2017. gada noslēguma pasākumā.