Valdība lēmusi par stingrāku drošības pasākumu ieviešanu no 21. decembra līdz 11. janvārim

Ieva Misāne, 18/12/2020 10:20
Izglītības un zinātnes ministrija

Ceturtdien, 17. decembrī, Ministru kabinets apstiprinājis papildu ierobežojumus, nosakot, ka no 21.decembra līdz 11. janvārim tiek aizliegti visi publiski un privāti pasākumi, kā arī pārtraukta sporta treniņu (nodarbību), tai skaitā individuālo apmeklējumu, norise iekštelpās.

Vienlaikus Valdība ir atstājusi spēkā izņēmumu, kas ļauj turpināt treniņus iekštelpās Latvijas pieaugušo izlases, Latvijas Olimpiskās vienības un Latvijas Paralimpiskās vienības sportistiem, kā arī komandu sporta spēļu starptautisko un augstāko līgu komandu pilngadīgiem, profesionāliem sportistiem (personas, kuras uz līguma pamata un par nolīgto samaksu gatavojas sporta sacensībām un piedalās tajās).

Latvijas vieglatlētikas pieaugušo izlases sportistu saraksts šeit, kam atļauts trenētiem iekštelpās, ievērojot visus drošības pasākumus. Atļauja attiecas tikai uz pilngadīgiem sportistiem. 

Ārkārtējās situācijas laikā ir aizliegti visi sporta pasākumi (sacensības, paraugdemonstrējumi, priekšnesumi, utt.), izņemot starptautisko olimpisko sporta federāciju sporta sacensību kalendārā iekļautās sporta sacensības (tai skaitā pirms sacensībām paredzētos oficiālos treniņus) pieaugušo izlašu sportistiem, ja tās norisinās bez skatītājiem, kā arī komandu sporta spēļu starptautiskās un augstāko līgu sporta sacensības, kurās piedalās tikai pilngadīgi profesionāli sportisti (personas, kuras uz līguma pamata un par nolīgto samaksu gatavojas sporta sacensībām un piedalās tajās), ja tās norisinās bez skatītājiem.

Ar grozījumiem Ministru kabineta 2020. gada 6. novembra rīkojumā Nr. 655 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” iespējams iepazīties Latvijas Vēstneša oficiālajā publikācijā.