Lauma Grīva Sopotā divpadsmitā

LVS, 09/03/2014 15:56
Lauma Grīva
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Laumas tālākais lēciens 6,29 m

Svētdien Sopotā beidzās XV pasaules čempionāts telpās.Kā vienīgā Latvijas vieglatlēte šajā forumā startēja tāllēcēja Lauma Grīva.Kvalifikācijas sacensības šajā disciplīnā notika sestdien,bet astoņas labākās svētdien cīnījās par pasaules čempiones titulu, kā arī par prestižajām medaļām.
Tāllēkšanā sievietēm par finālistu astoņnieku cīnijās 13 lecējas. Laumai pirmais mēģinājums bija neveiksmīgs, otrajā viņa aizlēca 6,29 m, bet trešajā – 6,17 m. Apsteigusi tikai vienu sāncensi, Lauma ierindojās 12.vietā. Finālistu dubultkvartetā iekļuva divas britu un pa vienai pārstāvei no Serbijas,Krievijas, Polijas.Francijas, ASV un Zviedrijas. Serbietei Ivanai Spanovičai padevās vistālākais lēciens šajās priekšsacīkstēs – 6,77 m. Savukārt – „caurlaide” uz finālu bija rezultāts vismaz 6,50 m.No iepriekšēja pasaules čempionāta (2012.g. Stambulā) godalgoto vietu ieguvējām šajā astoņniekā iekļuva vienīgi Šara Proktore no Lielbritānijas.
Svētdien pasaules čempiones zelta medaļu pirmo reizi izcīnīja Eloizija Lesjē no Francijas – 6,85 m. Sudraba medaļa britu tāllēcējai Katrinai Tomsonei-Džonsonei – 6,81 m, bet bronzas – serbietei Ivanai Spanovičai – vēlreiz 6,77 m.

Andris Staģis