Azerbaidžānā notiks Eiropas Vieglatlētikas asociācijas ikgadējais kongress

LVS, 09/10/2014 07:50

No 10. līdz 12. oktobrim Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku viesosies Eiropas Vieglatlētikas federāciju vadītāji un pārstāvji, lai piedalītos ikgadējā kongresā, kurā tiks apstiprināts nākamā gada sacensību kalendārs un apspriestas aktualitātes vieglatlētikā.

Latvijas Vieglatlētikas savienību šajā pasākumā pārstāvēs prezidents Guntis Zālītis, sacensību direktors Gatis Ratnieks, valdes locekle Ludmila Beļikova un Valmieras Bērnu un jauniešu sporta skolas direktore Līga Dzene.

10. oktobrī kongresu atklās ar 2015. gada sacensību kalendāra apstiprināšanu. Tāpat Latvijas, Lietuvas un Igaunijas federāciju vadītāji parakstīs līgumus par plānotajām Baltijas valstu sacensībām nākamajā gadā. Vēl šajā dienā notiks seminārs par sieviešu lomu vieglatlētikas attīstībā, kā arī jaunajiem federāciju vadītājiem un ģenerālsekretāriem būs iepazīšanās pasākums.

Federāciju vadītāju forums notiks 11. oktobrī, kurā tiks apspriestas aktualitātes par vieglatlētikas attīstību, par jauniešu sportu un sacensību kvalitātes uzlabošanu. Savukārt vakara svinīgajā pasākumā tiks apbalvoti labākie 2014. gada Eiropas vieglatlēti un treneri.