Aicinājums visiem izlases dalībniekiem un kandidātiem piedalīties attālinātā seminārā

Ieva Misāne, 12/12/2023 11:00

21. decembrī plkst. 15.00 attālināti notiks Latvijas Antidopinga biroja un Vieglatlētikas savienības rīkots seminārs “Sportista tiesības un pienākumi antidopinga jautājumos”.

Seminārā aicināti piedalīties izlases kandidāti, sākot no U16 grupas, jaunāko sportistu vecāki, kā arī sportistu atbalsta personas un treneri. 

Semināra galvenais mērķis – kodolīgi informēt par antidopinga noteikumiem, t.sk., jautājumiem, kas saistīti ar testēšanu, medikamentu pārbaudi, uztura bagātinātāju riskiem, kā arī sportista pienākumiem un atbildību.

Semināru vadīs Ivans Šapošņikovs - vecākais eksperts izglītības un informācijas jautājumos.

Seminārs ilgs 30 minūtes, savukārt 10 minūtes būs atvēlētas jautājumu/atbilžu sadaļai.

Kā zināms, ikvienam Latvijas Vieglatlētikas savienības rīkoto sacensību dalībniekam ir jāievēro Pasaules Antidopinga kodeksa noteikumi. Sacensību dalībniekiem var tikt veikta dopinga kontrole saskaņā ar Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) noteikumiem. Tāpēc ir noderīgi būt informētam par kontroles procedūru jau iepriekš. 

Atgādinām, ka, lai startētu Latvijas čempionātos, sportistiem no U18 vecuma grupas nepieciešams derīgs antidopinga e-apmācības sertifikāts “I Run Clean”, kas tiek iegūts pēc apmācības video materiālu noskatīšanās un testa jautājumu atbildēšanas interneta vietnē www.irunclean.org.

Seminārs notiks Team platformā 21. decembrī 15.00-15.40 šeit.