Valsts Prezidenta balva vieglatlētikā 2023, preses konference

Rebeka Ozolniece, 03/08/2023 18:00
Foto: Guntis Bērziņš

Gaidot vērienīgākās vieglatlētikas sacensības Latvijā, 3. augustā, Jāņa Daliņa stadiona vieglatlētikas manēžā, Valmierā, plkst. 15.00 norisinājās “Valsts Prezidenta balva vieglatlētikā” preses konference.

Tajā piedalījās: Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks, Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidents Arnis Lagzdiņš. Preses konferencē piedalīsies arī Latvijas izlases sastāva sportisti: Līna Mūze-Sirmā, Gunta Vaičule un Arnis Rumbenieks.

Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks iezīmē, ka Valmiera ir pagodināta uzņemt augsta līmeņa sportistus no visas Baltijas un sniegt viņiem iespēju sacensties vislabākajā kvalitātē un infrastruktūrā. 

Jānis Baiks: “Šogad ar savu klātbūtni sacensībās mūs pagodinās Latvijas valsts prezidents, kas ir papildus motivācija kā sportistiem, tā skatītājiem.”

Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidents Arnis Lagzdiņš uzsver, ka katram sportistam, nepieciešami jauni izaicinājumi un šīs sacensības ir ne tikai nozīmīgākais vieglatlētikas notikums Latvijā, bet visā Baltijā.

Arnis Lagzdiņš: “Latvijas izlasē iekļauti 74 sportisti. Visas disciplīnas esam nokomplektējuši pilnībā. Īpašs prieks par mūsu šķēpa metējiem – Līnu Mūzi, Rolandu Štrobinderu un Gati Čakšu. Sprinta distancēs redzēsim Guntu Vaičuli. Sestdienas rītu iesāks soļotāji – Raivo Saulgriezis un valmierietis Arnis Rumbenieks. Savukārt kārtslēkšanā varēsim vērot dueli starp treneri un audzēkni – Mareks Ārents un daudzsološais kārtslēcējs Valters Kreišs. Latvijas izlases sastāvu veido kā ļoti pieredzes bagāti sportisti, tā ļoti talantīgi junioru grupas sportisti.”

Līna Mūze-Sirmā: “Darbs ir jāmīl un sports ir mans darbs. Šogad to esmu iemīlējusi no jauna. Valmiera ir veiksmīga sacensību norises vieta, esmu šeit izpildījusi jau divus olimpiskos normatīvus. Valsts Prezidenta balva vieglatlētikā man ir ļoti mīļas sacensības, nevaru pat saskaitīt, cik reižu esmu tajās pārstāvējusi Latviju!”

Gunta Vaičule: “Sanācis tā, ka šogad esmu Latvijas sezonas līdere arī 100m distancē. Izvēlējos šos distanci skriet arī Prezidenta balvas sacensībās, jo šosezon tieši 100m skrienot es izdzīvoju vislielāko gandarījumu un prieku, tāpēc nolēmu darīt to, kas man rada labas emocijas. Tās man noderēs Pasaules čempionātā.”

Gunta izceļ, ka šāda formāta sacensības parāda vieglatlētiku vislabākajā gaismā, atspoguļojot vienotību un savstarpējo atbalstu, kas rodas cīnoties ne tikai par individuālajām uzvarām, bet arī par komandu kopvērtējumu. Komandu cīņa ļauj redzēt sporta veida stiprās un vājās puses, novērtēt uzvaras un zaudējumus, tādējādi iepazīstot un redzot vieglatlētiku pavisam citā perspektīvā.

Arnis Rumbenieks: “Aizvadītajā nedēļā man neizdevās noturēt savus līdera grožus 10 000m soļojumā, tāpēc mans mērķis Prezidenta balvā noteikti ir reabilitēties, sniedzot arī komandai uzvaras punktus. Tāpat, gatavojoties Pasaules čempionātam, Prezidenta balva būs pozitīvs enerģijas lādiņš, gūstot pārliecību un spēku sevī.”  

"Valsts Prezidenta balva vieglatlētikā” norisināsies jau 4. un 5. augustā, Jāņa Daliņa stadionā, Valmierā. Aicinām ikvienu vieglatlētikas un sporta mīlētāju atbalstīt Latvijas izlases sportistus Baltijas augstākā mēroga valstvienību sacensībās. 

Pilnu preses konferences video ierakstu iespējams atrast šeit.