Latvijas čempionāta laikā notiks Atlētu komisijas vēlēšanas

LVS, 26/07/2017 16:00

Lai vieglatlētu viedoklis tiktu pārstāvēts un reprezentēts Latvijas Vieglatlētikas savienībā, tiek veidota Atlētu komisija.

Atlētu komisijas galvenais uzdevums ir apspriest idejas, risināt jautājumus un paust viedokli, kas saistās ar atlētu tiesībām un pienākumiem treniņu procesā, sacensībās Latvijā un ārzemēs.

Komisijas sastāvs
Komisija sastāv no 8 Komisijas locekļiem, no kuriem 6 tiek ievēlēti Latvijas čempionāta laikā Ogrē 29.-30.jūlijā, bet 2 Komisijas locekļus (viena sieviete un viens vīrietis) izvirza Latvijas Vieglatlētikas savienības valde. 6  Komisijas locekļi pārstāv dažādas vieglatlētikas disciplīnas – īso distanču skriešana, garo distanču skriešana, mešanas, lekšanas, soļošana un daudzcīņa.

Līdz 20. jūlijam pieteikumi saņemti no 11 atlētiem. Paldies visiem sportistiem par izrādīto interesi!

Īso distanču skriešana

Roberts Vidžus
Sportiskie sasniegumi:
2016.gada Latvijas čempions 60m,  vicečempions 100m (Latvijas Olimpiādē). 2015.gada Latvijas vicečempions 100m. Vairākkārtējs Latvijas izlases dalībnieks Prezidenta Balvas izcīņā. Personīgie rekordi 60m - 6.87, 100m - 10.80, 200m - 22.05.
Motivācija kļūt par Sportistu komisijas locekli: Man vieglatlētika ir mūža kaisle, tas ir tas ko es mīlu un vienmēr mīlēšu. Esmu ieguldījis ļoti daudz savā izaugsmē, kā sportists un turpināšu to darīt, lai sasniegtu nostādītos mērķus. Par komisijas locekli es vēlētos kļūt, jo esmu par vieglatlētiku, vieglatlētiem un to labklājību.

Jānis Baltušs
Sportiskie sasniegumi:
Vairākkārtējs Latvijas čempions. Eiropas Čempionāta pusfinālists. 400m/b - 50.49.
Motivācija kļūt par Sportistu komisijas locekli: Uzlabot sportistu treniņu apstākļus.

Sindija Bukša
Sportiskie sasniegumi:
Eiropas U23 čempionāts - 11.vieta 100m (11,62) un 6.vieta 200m (23,12).
Motivācija kļūt par Sportistu komisijas locekli: Mana motivācija kļūt par Sportistu komisijas locekli ir veidot pēc iespējas labvēlīgāku sportisko vidi. Vēlos sniegt savu ieguldījumu, lai popularizētu un pilnveidotu vieglatlētikas attīstību, lai katra sportista acīs radītu prieku un dzelžainu gribasspēku pretī sasniegumiem.

Gunta Latiševa-Čudare
Sportiskie sasniegumi:
Eiropas U23 čempione, OS, PČ, EČ dalībniece, Latvijas rekordiste 300m (telpās), Latvijas jauniešu un junioru rekordiste 400m
Motivācija kļūt par Sportistu komisijas locekli: Palīdzēt rast kopīgu valodu starp sportistiem un federāciju (u.c. sporta jomas institūcijām). Organizēt un piedalīties vieglatlētikas popularizēšanas pasākumos.

Garo distanču skriešana

Jānis Višķers
Sportiskie sasniegumi:
Latvijas čempions 2013.g pusmaratona distancē. PB 1h 06min 46sec
Motivācija kļūt par Sportistu komisijas locekli: Kā sportists garo distanču skriešanā manas atlēta intereses un viedoklis līdz šim netika uzklausīts un nebija tādas iespējas! Tagad vēlos, lai garo distanču atlētu viedoklis tiktu uzklausīts un ņemts vērā!

Kaspars Gabaliņš-Briška
Sportiskie sasniegumi:
NCAA D2 5.vieta 3000m kavēkļu skrējienā, vairākkārtējs Latvijas čempionātu medaļnieks dažādās distancēs, starptautisko sacensību godalgoto vietu ieguvējs. 1500m - 3:53.11 3000m indoors - 8:23.55 3000m SC - 8:53.25 5km - 14:39 10km - 30:51 1/2 maratons - 1:09:36
Motivācija kļūt par Sportistu komisijas locekli: Tikai kopā mēs varam kļūt vēl labāki un sasniegt augstākas virsotnes.

Lekšanas

Madara Onužāne-Saliņa
Sportiskie sasniegumi:
Esmu augstlēcēja. Personīgais rekords 1.86cm, esmu Pasaules Universiādes sudraba medaļas ieguvēja. Vairākkārtēja Latvijas čempione.
Motivācija kļūt par Sportistu komisijas locekli: Vieglatlētika ir sirdslieta, gribu dot savu pieredzi, idejas un pilnveidoties pašai. Ar spēcīgu komandu spētu realizēt lielas lietas.

Lauma Grīva
Sportiskie sasniegumi:
Personiskais rekords 6.86. Olimpisko spēļu Londona dalībniece, divu Pasaules čempionātu dalībniece, Pasaules čempionātā telpās Spotā 12.vieta un Eiropas čempionātā 2012.gadā Helsinkos 12.vieta.
Motivācija kļūt par Sportistu komisijas locekli: Vēlos iesaistīties Latvijas vieglatlētikas attīstībā un ar savu pieredzi un zināšanām veicināt tās attīstību.

Mešanas

Ansis Brūns
Sportiskie sasniegumi:
Personīgais rekords šķēpmešana 82.00m (sasniegts 2017.gadā). 3.vieta pasaules junioru čempionātā 2008.gadā, 11.vieta Eiropas čempionātā 2014.gadā. Sporta Akadēmijā iegūts bakalaura grāds sporta zinātnē kā vadītajam sporta jomā.
Motivācija kļūt par Sportistu komisijas locekli: Vēlos izteikt savu personisko viedokli un priekšlikumus LVS vadībai, treneriem un sportistiem, kas veicinātu sadarbību un rezultātu izaugsmi starp visu vieglatlētikas disciplīnu pārstāvjiem.

Soļošana

Agnese Pastare
Sportiskie sasniegumi:
Starti Latvijas izlasē kopš 2006. gada, tajā skaitā Eiropas U20 un U23 čempionāti, 2x Pasaules čempionātos un 2 Olimpiskajās spēlēs, Latvijas rekordi 20 km un 5000m soļošanā.
Motivācija kļūt par Sportistu komisijas locekli: Palīdzēt uzlabot apstākļus esošajiem un topošajiem Latvijas izlases sportistiem un izlases kandidātiem. Uzlabot komunikāciju starp sportistiem savā starpā un ar LVS. Veicināt sportista karjeru beigušo atlētu iesaisti vieglatlētikas attīstībā un popularizēšanā neatkarīgi no sportista sasniegto rezultātu līmeņa.

Daudzcīņa

Edgars Eriņš
Sportiskie sasniegumi:
Latvijas rekords desmitcīņā 8312pts. Piedalījies Londonas olimpiskās spēles 2012. gadā. Latvijas rekordists septiņcīņā 5787pts. Vairāku Eiropas kausu medaļu īpašnieks 1. un 2.līgā daudzcīņā.
Motivācija kļūt par Sportistu komisijas locekli: Gribu pārstāvēt daudzcīņas disciplīnu, runāt visu daudzcīņnieku vārdā, lai šī vieglatlētikas disciplīna neiznīkst, lai daudzcīņa kļūst populārāka arī Latvijas teritorijā. Daudzcīņa ir pamats visām vieglatlētikas disciplīnām un visiem sporta veidiem.

Ņemot vēra, ka soļošanas, daudzcīņas un mešanas disciplīnā pieteikušies katrā viens atlēts attiecīgi – Agnese Pastare, Edgars Eriņš un Ansis Brūns – šie sportisti tiek iekļauti Komisijas sastāvā bez balsošanas. Savukārt balsošana notiks par tiem atlētiem, kuri pārstāv īso distanču skriešanu (Roberts Vidžus, Jānis Baltušs, Sindija Bukša, Gunta, Latiševa-Čudare), garo distanču skriešanu (Jānis Višķers, Kaspars Gabaliņš-Briška) un lekšanas disciplīnas (Madara Onužāne-Saliņa, Lauma Grīva).

Aicinām Latvijas čempionāta dalībniekiem būt aktīviem un izteikt savu viedokli, sacensību laikā balsojot par saviem favorītiem.