Madara Palameika astotā Londonā; Lauma Grīva uzvar Antverpenē

Andris Staģis, Statistiķis, 09/07/2017 18:19
Lauma Grīva
Jānis Līgats

Aizvadītās nedēļas nogalē vairāki Latvijas vieglatlēti aizvadījuši startus ārvalstu stadionos.

Londonā kārtējā „Dimanta līgas” posmā deviņu šķēpa metēju vidū bija arī Madara Palameika. Šoreiz viņas starts bija pieticīgāks nekā pirms pāris dienām Lozannā, lai gan sāka viņa cerīgi - jau pirmajā metienā pārsniedzot 60 metru robežu – 60,91 m (Lozannā tālākais bija 60,35 m). Tiesa, sāncenses arī šoreiz bija daudz veiksmīgākas un pēc otrās (Madarai neveiksmīgas) metienu sērijas M.Palameika noslīdēja uz astoto vietu. Arī visi nākamie metieni Madarai  bija viduvēji: 59,42 m – 60,38 m – 58,85 m – x. Šo astoto vietu viņa saglabāja, iegūstot vismaz vienu „Dimanta punktu”. Ar pēdējo, 68,26 m tālo metienu uzvaru izrāva pasaules rekordiste B.Špotakova (Čehija), apsteidzot olimpisko čempioni un sezonas līderi (68,43 m) – S.Kolaku (Horvātija) – 67,83 m.

„Dimanta līgas” kopvērtējumā līdere ar 21.p. ir S.Kolaka, bet tikai par punktu atpaliek B.Špotakova.  M.Palameika ar sešiem punktiem ir astotā. Vēl viens starts pēc nedēļas – Rabatā (Maroka).

Sacensībās Antverpenes pilsētas (Beļģija) laukumā tāllēkšanā uzvara Laumai Grīvai ar viņas šosezon tālāko lēcienu – 6,52 m. Ceturtā – Aiga Grabuste – 6,29 m.

Savukārt Mareks Ārents Somijas pilsētā Kāvi uzvarēja kārtslēkšanā ar rezultātu 5,35 m.

Andris Staģis