Madara Palameika Lozannā septītajā vietā - 60,35 m

Andris Staģis, Statistiķis, 06/07/2017 21:59

Ceturtdienas pievakarē Šveices pilsētā Lozannā notika IAAF „Dimanta līgas” astotā posma sacensības. Otro reizi „Dimanta līgā” šovasar sacentās arī šķēpa metējas sievietes, arī mūsu Madara Palameika. Atcerēsimies, ka pērn viņa bija labākā šķēpa mešanā tieši „Dimanta līgas” seriālā, bet šogad pirmajā posmā Jūdžinā ar rezultātu 62,14 m ierindojās sestajā vietā, nopelnot trīs „Dimanta”punktus.

Lozannā startēja 10 šķēpa metējas. Madara sāka pieticīgi- ar tikai 56,19 m tālu metienu, kas viņai atvēlēja tobrīd devīto vietu. Savukārt pasaules rekordiste B.Špotakova sāka uzreiz ar pasaules sezonas labāko rezultātu – 67,40 m.

Tiesa, otrajā metienā Madara uzlaboja savu rezultātu – 60,35 m un pārvietojās uz septīto vietu, iekļūstot arī finālistu astotniekā. Diemžēl tas arī bija viss – visi četri nākamie metieni bija tuvāki par 60 metriem: 59,75 m – 59,68 m – 57,66 m un 59,20 m. Septīto vietu viņa noturēja, līdz ar to ieguva arī divus „Dimanta punktus”.

Toties sāncenses burtiski „uguņoja”. Trešajā metienā olimpiskā čempione S.Kolaka (Horvātija) sasniedza jaunu nacionālo rekordu – 66,65 m, bet pēdējā metienā viņa pārsteidza visus, it īpaši  pasaules rekordisti, jo 68,43 m tālais metiens bija kā uzvaras, tā pasaules sezonas līderes cienīgs. Trešo un ceturto vietu ar jauniem un atkārtotiem personiskiem rekordiem izcīnīja abas Austrālijas metējas: K.Mitčela – 66,12 m un K.L.Roberta – 64,06 m (atkārtots PB).

Pēc diviem startiem kopvērtējuma līdere šķēpmetējām ir S.Kolaka – 14 p.Seko T.Haladoviča (Baltkrievija) un B.Špotakova – pa 12 p. M.Palameika ar 5 p. kopā ar K.L.Robertu dala 6.-7.vietai.

Šķēpa metējām jūlijs ir spraigu triju sacensību laiks.Jau svētdien, 9.jūlijā starts Londonā un vēl pēc nedēļas – 16.jūlijā Rabatā (Maroka) – trešais starts. Madarai šajos divos startos ir jāiegūst pietiekoši daudz punkti, lai varētu rudenī Cīrihē piedalīties arī finālsacensībās.

Andris Staģis