Skriešanas seriāla BIGBANK Skrien Latvija sezona jau pusē un zināmi iespējamie sezonas līderi

LVS, 03/07/2015 07:58

Līdz šim aizvadīti trīs no septiņiem skriešanas seriāla BIGBANK Skrien Latvija posmiem un jau nākamajā nedēļas nogalē uz starta dalībniekus pulcēs seriāla ceturtais posms – Jelgavas nakts pusmaratons. Rēzeknē, Rīgā un Ventspilī krituši ne vien personiskie, bet arī trases rekordi un izkristalizējušies sezonas līderi.

Pusmaratona distancē vīriešiem pēc pirmajiem trīs aizvadītajiem posmiem kopvērtējumā ātrākie bijuši Jānis Girgensons un Kristaps Bērziņš, savukārt starp dāmām līderes ir Ilona Marhele, kura uzvarējusi līdz šim divas reizes, un Anita Kažemāka, kura divos no 3 posmiem uzrādījusi otro un trešo labāko rezultātu.

10 km Nike Tautas skrējiena absolūtais līderis, kurš uzvarējis visos trīs posmos ir Reinis Hartmanis, viņam ar divām uzvarām seko Andris Jubelis, taču interesanta cīņa turpmākajos posmos par godalgotajām vietām varētu būt arī starp Mārtiņu Joci un Armandu Tālumu. Dāmu konkurencē pārliecinoši savu pārspēku izrādījusi Karīna Helmane, divas reizes uzvarot un vien Biķerniekos atzīstot J. Prokopčukas pārākumu. Savukārt divkārtēja 3. vietas ieguvēja ir Ināra Lūse.

5 km distancē vīriešiem aizvadītajos posmos Valters Āboliņš pabijis uz katra no goda pjedestāla pakāpieniem, atlikušie posmi parādīs, uz kura no tiem viņš jūtas vispārliecinošāk. Savukārt Artūrs Medveds Biķerniekos un Ventspilī ieguvis otro vietu, vai šī būs ari viņa pozīcija sezonas noslegumā, rādīs Jelgavā, Kuldīgā, Valmierā un Siguldā uzrādītie rezultāti. Dāmām aizraujoša cīņa par pirmajām divām vietām sezonas kopvērtējumā varētu izvērsties starp Līgu Jansoni un Līgu Girgensoni, jo arī nesen aizvadītajā Ventspils posmā abas skrējējas škīra vien 17 sekundes. Taču divkārtēja trešās vietas ieguvēja ir Lelde Kalniņa.

Divos no skriešanas seriāla posmiem startējusi arī Latvijas titulētākā garo distanču skrējēja Jeļena Prokopčuka. Biķerniekos viņa startēja 10 km distancē un, protams, arī uzrādīja labāko rezultātu dāmu konkurencē, savukārt Ventspilī pusmaratona distancē triumfēja, labojot līdzšinējo trases rekordu, kas starp citu, arī iepriekš piederēja viņai pašai.

Jau 11.jūlijā Jelgavas ielas piederēs skrējējiem – starts tiks dots skriešanas seriāla BIGBANK Skrien Latvija ceturtajam posmam, Jelgavas nakts pusmaratonam. Ikvienam dalībniekam būs iespēja baudīt vasaras nakts burvību, veicot pusmaratona, Nike 10,6 km, Tautas 5,3 km skriešanas vai nūjošanas distances pa Jelgavas pilsētas izgaismotajām ielām. Skrējiens vedīs gar un caur dažādiem apskates objektiem, kurus interesantākus padarīs gaismas un skaņas efekti. Reģistrēties skrējienam iespējams mājaslapās jelgavaspusmaratons.lv, bigbankskrienlatvija.lv. un Sportland veikalos visā Latvijā.

Krista Vaivade
Projekta koordinatore
t. 29356938
info@skrienlatvija.lv