Kuldīgas Katrīnas kauss 2011

LVS, 22/12/2010 08:30

Kuldīga, 7,janvāris 2011. gadā

Jau vairākus gadus Latvijas vieglatlēti ziemas sezonas svarīgākās sacensības pavada Kuldīgā, kurā ir uzbūvēta moderna un mājīga manēža. Šajā manēžā ir sasniegti vairāki atzīstami rezultāti, kā arī Latvijas rekordi.
2011. gada 7. janvārī Kuldīgas novada sporta skolas vieglatlētikas nodaļa sadarbībā ar Kuldīgas novada Domi un Latvijas Vieglatlētikas savienību organizē jaunas starptautiskas sacensības “Kuldīgas Katrīnas kauss”, kuras notiks 1. reizi. Paredzēts, ka šīs sacensības būs kā ziemas sezonas atklāšanas pasākums Latvijā, bet neskatoties uz to, sacensību organizatori cer uz vairākiem atzīstamiem rezultātiem.
Savu dalību šajās sacensībās jau apstiprinājusi 2010. gada Eiropas čempione tāllēkšanā Ineta Radeviča, kura startēs trīsossoļlēkšanā. Šeit savu dalību pieteikušas arī Lauma un Māra Grīvas.
No Latvijas atlētiem dalību pieteikuši – Dmitrijs Jurkevics, 2009.gada Eiropas U-23 čempions tāllēkšanā Jānis Leitis, augstlēcēji Normunds Pūpols un Jānis Vaivods, Natālija Čakova un Laura Ikauniece, sprintere Jekaterina Čekele. Intriģējoša cīņa solās būt kārtslēkšanas sektorā, kur piedalīsies arī Pasaules junioru čempionāta 2010.g. 6. vietas ieguvējs Pauls Pujāts, Kārlis Pujāts un Mareks Ārents.
Sacensībās savu dalību pieteikuši arī kuldīdznieki Anete Midrijāne ( 1000 m), Zane Grīnberga (300 m), Zane Andersone (300 m ), Mārtiņš Ruņenieks (tāllēkšana), Uģis Jocis (1000 m), Krista Paula Zaķe (60 m)
Ārzemju atlēti būs pārstāvēti no Nīderlandes- Sanne Verstegen (Holandes čempione 400 m un 400 mb), Youssef El Rhalfioui izcīnījis 7. vietu EČ Barselonā 4x 400m skrējienā ,viņi startēs 300 m skrējienā; kā arī Lietuvas, Somijas, Baltkrievijas sportisti.
Sacensību veiksmīga norise ir pateicoties sponsoriem SIA “Amazone”, SIA “Vēvers”, SIA”Agrotehnika”, Elvi, SIA „Kurzemes ligzda”, kafejnīca „Ķengurs”, Pūre Food, Nike,
Informatīvais atbalsts „Kurzemes radio”, laikraksti „Kurzemnieks” un „Kuldīgas vēstis”