Eiropas čempionāts krosā no notikuma vietas!

LVS, 11/12/2013 08:47
Treneris Juris Beļinskis un komanda Eiropas čempionātā krosā

Piedāvājam iepazīties ar dalībnieku komentāriem un domām par trasi, sasniegto rezultātu un sacensībām kopumā.

Svētdienas rīts dalībniekiem sākās plkst. 7.30. Kā pirmā uz sacensību norises vietu devās Diāna Panovska, kurai starts 4km distancē bija 10.00. Nākamā uz startu devās Diāna Jakubjaņeca, kurai starts 6km distancē plkst. 11:30, un U-23 vīri Jānis Girgensons, Dmitrijs Serjogins un Uģis Jocis, kuriem starts 8km distancē plkst. 12:19. Pēdējās uz startu devās Jeļena Ābele un Līna Šulgina, kurām starts 8km distancē plkst. 13:12 un Jānis Višķers, kuram starts Vīru 10km distancē plkst. 14:09.

U-18 Juniores 4km distance

Diāna Panovska pēc starta bilda, ka jutusies labi, bet trase esot bijusi pārāk ātra. "Man labāk patīk skriet kalnainos apstākļos, jo tā ir mana stiprā puse." Diāna Panovska ieņēma 105. vietu no 108 dalībniecēm. Nākamajā gadā Eiropas čempionāts krosā notiks Bulgārijā, kur trases reljefs svārstīsies līdz pat 100m, kur Diānai būs iespēja uzrādīt augstāku sasniegumu.

U-23 Juniores 6km distance

Diāna Jakubjaņeca pēc starta izteica neapmierinātību ar savu startu, nebija gatava tik ātram skrējienam. Tomēr Diāna uzskata, ka distancē darīja visu, kas bija viņas spēkos, un esot apņēmusies nākamgad uzlabot savu sniegumu. Diāna ieņēma 61. vietu 61 dalībnieču konkurencē.

U-23 Juniori 8km distance

Šī bija vispārstāvētākā distance Latvijas komandā, jo tajā piedalījās trīs sportisti - Uģis Jocis, Dmitrijs Serjogins un Jānis Girgensons. Pēc starta Dmitrijs ar skrējienu un trasi bijis apmierināts. Viņš atzina, ka neesot šobrīd labākajā fiziskajā formā. Pašreizējā kondīcijā esot spējis apsteigt 20 dalībniekus un ierindojies 67.vietā, kas nemaz nav tik slikti. Savukārt Uģis Jocis, tāpat kā Diāna Panovska, nebija gatavs tik ātram skrējienam un vēlējās lielāku reljefu, jo pēdējā laikā uzsvaru treniņos esot licis kalnainiem apvidiem.
Lielisks starts izdevās Jānim Girgensonam, ieņemot godpilno 30 .vietu no 84 finišētājiem. Girgensons pēc starta bija emociju pārņemts, jo pats nebija gaidījis ieņemt tik augstu vietu. Jāņa treneris Juris Beļinskis piebilda, ka Jānis esot noskrējis savā līmenī, jo treniņi par šādu rezultātu bija liecinājuši.

Sievietes 8km distance

Šajā distancē startēja divas mūsu atlētes - Jeļena Ābele un Līna Šulgina. Jeļenai šis starts bija kā atgriešanās (dažādu iemeslu dēļ Jeļenai nācās izlaist vienu gadu). Jeļena bija apmierināta ar skrējienu, trasi un atmosfēru. "Pats galvenais," Jeļena piebilda," ir gūt pozitīvas emocijas un apzināties, ka sports manā dzīvē ieņem lielu lomu. Tas palīdz būt labā fiziskajā formā un ikdienas darbos!" Jeļena ieņēma 65. vietu, savukārt Līna ieņēma 72. vietu no 74 dalībniecēm. Līnai šī bija debija šāda mēroga sacensībās!

Vīrieši 10km distance

Šo distanci pārstāvēja Jānis Višķers, kurš 10km distanci veica 31 min 16 sec. Jānis distanci veicis vienmērīgā tempā. Ņemot vērā, ka šis ir viņa ceturtais starts Eiropas čempionātā krosā, viņš sācis distanci prātīgi, jo pieredze rāda, cik viegli šāda tipa skrējienos ir pārķert un izsmelties jau pašā sākumā. Jānis ierindojās 54. vietā 81 dalībnieku konkurencē. "Esmu apmierināts gan ar trasi, gan uzrādīto rezultātu! Priecājos, ka Latvijas Vieglatlētikas savienība mūs atbalstīja un deva iespēju startēt šajās sacensībās. Tāpat liels paldies trenerim Jurim Beļinskim par brauciena un dzīvošanas organizēšanu, kā arī komandas masierim Gvido Beļinskim. Gatavoties šīm sacensībam man palīdzēja ISOSTAR sporta uzturs. Tomēr vislielāko pateicību saku dalībniekiem par saliedētību un atbalstu un mūsu atbalstītājiem Latvijā, kas sekoja līdzi mūsu sekmēm šajā čempionāta."

Informācijas avots - Teraudsrv.lv Sporta Klubs