Aizvadīts LVS kausa izcīņas pirmais posms Kuldīgā

LVS, 05/03/2014 11:33
Foto: Juris Bērziņš-Soms

Piektdien, 28.februārī, notikušajās Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) kausa 1.posma sacensībās Kuldīgā sasniegts jauns Kuldīgas manēžas rekords tāllēkšanā. Sacensībās piedalījās tādas Latvijas vieglatlētikas zvaigznes kā Aiga Grabuste, Lauma Grīva, Elvijs Misāns, Gunta Latiševa – Čudare un citas. Sīvā sacensībā vieglatlēti mērojās spēkiem 7 diciplīnās sieviešu, vīriešu, zēnu un meiteņu konkurencē.

Kuldīgas posms ievadīja jauno LVS kausa sezonu, un šīs ir vienīgās sacensības kausa ietvaros, kas notiek manēžā. Jau sacensību programmas ievadā tika aizvadīta viena no intriģējošākajām disciplīnām – tāllēkšana sievietēm, kur par uzvaru cīnījās tikko kā par Latvijas ziemas čempioni kronētā Aiga Grabuste (Rēzeknes BJSS), kā arī šobrīd potenciāli vadošā Latvijas tāllēcēja Lauma Grīva (OC Ventspils), kura gatavojas pasaules čempionātam telpās, kas 7.martā sāksies Sopotā, Polijā. Grīvai šīs bija pirmās sacensības pēc traumas sadziedēšanas. Ar jaunu Kuldīgas manēžas rekordu 6.53 m uzvaru izcīnīja Aiga Grabuste. Lauma Grīva, lecot tikai trīs mēģinājumos no sešiem, sasniedza 6.25 m atzīmi, ieņemot otro vietu.

Aiga Grabuste pēc sacensībām uzsvēra: „Šāda mēroga sacensības Latvijai ir ļoti būtiskas, it īpaši, ziemā, kad sezona ir tik īsa. Tā ir iespēja sportistiem sacensties un sasniegt labākus rezultātus. Bija patīkami startēt kopā ar Laumu Grīvu. Vienmēr ir izaicinājums lēkt labāk, ja ir konkurence. Esmu apmierināta ar savu sniegumu, un esmu uzstādījusi arī manēžas rekordu. Visvairāk priecājos par to, ka mans sniegums šozezon ir stabils – 6.48 – 6.50 m. Protams, kopā ar treneri turpināsim analizēt lēcienus, līdz tiksim pie vēl labākiem rezultātiem. Jāsaka – noteikti palīdz arī skatītāji, un Kuldīga vienmēr pulcē daudz atsaucīgu sporta līdzjutēju.“

Šajā pašā disciplīnā vīriešiem labāko rezultātu uzrādīja Elvijs Misāns (BJC IK Auseklis) - 7.54m, kurš triumfēja arī 60m skrējienā (6.95 sek.). Sieviešu konkurencē gludajā sprinta distancē pirmo vietu ar rezultātu 7.73 sek. izcīnīja Gunta Latiševa – Čudare (Rēzeknes BJSS), kura palika nepārspēta arī 400m skrējienā (1:00,61). Vīru konkurencē 400m uzvaru guva Jānis Baltušs (Bauskas BJSS) ar rezultātu 48.74 sek.

60 metru barjerskrējienā pie panākumiem vīriem tika Māris Grēniņš (BJC IK Auseklis) ar rezultātu 8.44 sek., sievietēm – Dace Dreimane no Ventspils SS "Spars" – 9.16 sek.

1000 m distancē visus konkurentus aiz sevis atstāja Renārs Stepiņš (Rēzeknes BJSS) ar rezultātu 2:27,63. Savukārt sieviešu konkurencē pirmo vietu izcīnīja Karīna Helmane (Tukuma vieglatlētikas klubs) - 2:58,99 .

Lodes grūšanā sievietēm labākā bija Linda Ozola (Valmieras VK) 13.26 sek.. Vīriešu konkurencē labāko rezultātu uzrādīja Edgars Kononovs (Ventspils SS "Spars") 15.72 m. Savukārt, kārtlēkšanā vīriešiem bez konkurences uzvarēja Ingars Vitka (Ventspils SS "Spars") – 4.40 m.

Visus rezultātus detalizēti ikviens interesents var aplūkot LVS kausa mājaslapā – Lvskauss, kā arī sacensību galeriju ŠEIT.

Jāatzīmē, ka LVS kausā sportisti cīnās ne tikai par uzvaru katrā posmā, bet arī par uzvaru kopvērtējumā. Kopvērtējumā uzvarētājus sieviešu, vīriešu, meiteņu un zēnu konkurencē nosaka trīs posmu kopsummā – labākie uzrādītie rezultāti divos no LVS kausa posmiem un finālposmā Rīgā. Nākamais LVS kausa izcīņas posms risināsies Liepājā, 10.maijā. Vairāk informācijas atrodams LVS kausa mājas lapā.