Otrdien notiks preses konference par Eiropas čempionātu vieglatlētikā

LVS, 01/08/2014 10:29
Letzigrunda stadions Cīrihē, kur šogad notiks Eiropas čempionāts

Otrdien, 5. augustā, veikalā “Joma sport” Rīgā, Daugavas stadionā, Augšielā 1 plkst. 12:30 tiks organizēta Latvijas Vieglatlētikas savienības preses konference, kurā tiks paziņots izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā, kas no 12. līdz 17. jūlijam notiks Šveices pilsētā Cīrihē.

Preses konferencē Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidents Guntis Zālītis oficiāli paziņos Latvijas izlases dalībnieku sastāvu gaidāmajām sacensībām. Tāpat preses konferencē tiks pagarināts sadarbības līgums ar apģērbu firmu “Joma Sport”, kas nodrošina Latvijas izlasei apģērba ekipējumu. Nākotnē abpusējā sadarbība plānota jaunā kvalitātē, kas garantēs izlases sportistiem daudz plašāku apģērbu piedāvājumu.

Šobrīd Eiropas čempionāta normatīvus izpildījuši 28 vieglatlēti. Savukārt bez normatīva katra valsts drīkst pieteikt vienu sportistu vienā disciplīnā. Otrdien čempionāta tehniskais delegāts informēs, kuri sportisti varēs piedalīties arī bez normatīva. 1. un 2. augusta Ogres stadionā notiks Latvijas čempionāts, kas būs pēdējā iespēja sportistiem izpildīt čempionāta kvalifikācijas normatīvus.

Preses konferencē piedalīsies garo distanču skrējēja Jeļena Čelnova-Prokopčuka. Sportiste ir izpildījusi Eiropas čempionāta normatīvu 10 000m distancē. Viņa ir piedalījusies trijās Olimpiskajās spēlēs Atlantā, Sidnejā un Atēnās. 2005. un 2006. gadā viņa uzvarēja prestižajā Ņujorkas maratonā, kļūstot tikai par sesto sievieti, kas to izdarījusi vairāk par vienu reizi. Viņa piedalījās arī 2006. gada Eiropas čempionātā, kur ar jaunu valsts rekordu ierindojās 6. vietā 10 000 m skrējienā. Jeļenai pieder Latvijas rekordi 3000m, 5000m, 10 000m, pusmaratonā un maratonā. Latvijas čempionātos J. Prokopčuka-Čelnova ir uzvarējusi 48 reizes.

Preses konferencē piedalīsies arī 19 gadus jaunais Gatis Čakšs, kas nedēļas sākumā kļuva par pasaules junioru čempionu šķēpa mešanā. Ar pēdējo metienu – 74.04m – Gatis sev nodrošināja uzvaru šajās sacensībās.
Latvijas izlase uz Eiropas čempionātu dosies 10. augustā, bet atgriezīsies – 18. augustā.

Informāciju sagatavoja:
Ieva Bļusina
Tālrunis: +371 26421115