Nosaukts Latvijas izlase sastāvs dalībai Eiropas čempionātā vieglatlētikā

LVS, 05/08/2014 11:05
Foto: Ritvars Raits

5. augustā veikala Joma Sport telpās norisinājās Vieglatlētikas savienības preses konference, kurā tika nosaukts izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā, kas no 12. līdz 17. augustam norisināsies Šveices pilsēta Cīrihē.

Pirms sastāva paziņošanas tika apsveikts jaunais šķēpa mešanas talants Gatis Čakšs, kurš pagājušajā nedēļā ASV kļuva par Pasaules junioru čempionu. Pateicībā par izcīnīto titulu Latvijas vieglatlētikas izlases sporta apģērbu firmas Joma Sport pārstāve Anastasija Kučinska dāvāja izlases sportistam veikala dāvanu karti 300 eiro vērtība, lai arī turpmāk sekmētu sportista rezultātu izaugsmi.

Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidents Guntis Zālītis pauda gandarījumu par iespēju turpināt sadarbības iespējas ar Joma Sport. “Ir pagājuši 3 veiksmīgi gadi kopš mūsu sportisti izlases sacensības piedalās ar Joma ekipējumu. Tagad ir pienācis laiks turpināt sadarbību jaunā kvalitātē, parakstot sadarbības līgumu nākamajiem trim gadiem.” Savukārt Joma Sport pārstāve Anastasija Kučinska pateicās kuplajai vieglatlētikas saimei par izrādīto uzticību. “Šo gadu laikā esam ņēmuši vēra vairākus priekšlikumus un tagad vēlamies daudz kreatīvāku sadarbību ar jaunu apģērbu dizainu. Arī Lietuvā vieglatlēti ir atzinuši mūsu zīmolu kā kvalitātes zīmi, tāpēc varam uzskatīt, ka esam vadošais vieglatlētikas apģērbu ražotājs Baltijas valstīs.”

Pēc līguma parakstīšanas Guntis Zālītis iepazīstināja klātesošos ar dienas svarīgāko ziņu – izlases sastāvu dalībai Eiropas čempionātā.

Sievietes

DisciplīnaVārds Uzvārds
400mGunta Latiševa-Čudare
1500mAgata Stausa
10 000mJeļena Prokopčuka
400m/bLīga Velvere
3000m/kPoļina Jeļizarova
TāllēkšanaAiga Grabuste
TāllēkšanaLauma Grīva
TāllēkšanaMāra Grīva
Šķēpa mešanaMadara Palameika
Šķēpa mešanaLīna Mūze
Šķēpa mešanaSinta Ozoliņa-Kovala
SeptiņcīņaLaura Ikauniece-Admidiņa

Vīrieši

DisciplīnaVārds Uzvārds
100mRonalds Arājs
200mJānis Mezītis
800mDmitrijs Jurkevičs
1500mDmitrijs Jurkevičs
400m/bJānis Baltušs
TāllēkšanaElvijs Misāns
Lodes grūšanaMāris Urtāns
Šķēpa mešanaRolands Štrobinders
Šķēpa mešanaAinārs Kovals
Šķēpa mešanaAnsis Brūns
20 km soļošanaArnis Rumbenieks
MaratonsValērijs Žolnerovičs
KārtslēkšanaMareks Ārents
KārtslēkšanaPauls Pujāts

Savienības prezidents paskaidroja, ka pieteikts ir arī šķēpmetējs Zigismunds Sirmais. Ja kāds no trim šķēpmetējiem atteiksies no starta, tad Zigismunds Sirmais varēs piedalīties čempionātā. “Uzskata, ka lielais dalībnieku skaits šajā čempionātā palīdzēs uzrādīt pēc iespējas labākus rezultātus. Tas, ka uz Eiropas čempionātu dodas tik liela sportistu delegācija, viennozīmīgi jāvērtē pozitīvi. Ceru, ka līdzīgi kā Eiropas komandu čempionātā mūsu komanda spēja izcīnīt ceļa zīmi un 1. līgu, arī Cīrihē komandas gars palīdzēs ikvienam mūsu sportistam. Kopā stiprāki!”

10 000m skrējēja Jeļena Prokopčuka pēc vairāku gadu pārtraukuma ir atgriezusies sacensībās stadionā. “Esmu ļoti priecīga, ka varēšu piedalīties čempionātā. Jāsaka paldies Latvijas Vieglatlētikas savienībai un Jūrmalas pilsētas domei par iespēju pavadīt ļoti kvalitatīvu treniņnometni Šveicē, kur gatavojos čempionātam. Darīšu visu, kas manos spēkos un cerēšu uzlabu rezultātu,” tā Jeļena Prokopčuka.

Informāciju sagatavoja:
Ieva Bļusina
Tālrunis: +371 26421115
E-pasts: ieva.blusina@lat-athletics.lv