Latvijas gada sportiste - Laura Ikauniece-Admidiņa

LVS, 24/12/2015 09:11
Laura Ikauniece-Admidiņa un Martins Dukurs
Foto: Zigismunds Zālmanis

23.decembrī paziņoti Latvijas gada balvu sportā laureāti. Par šā gada Latvijas labāko sportisti atzīta daudzcīņniece Laura Ikauniece-Admidiņa, bet vīru konkurencē balvu ieguva Martins Dukurs.

Par Latvijas gada labāko sportisti visbiežāk atzītas vieglatlētes, un pēc divu gadu pārtraukuma šis tituls atkal tika vieglatlētei - daudzcīņniecei Laurai Ikauniecei-Admidiņai. Iepriekšējos divus gadus triumfēja cīkstone Anastasija Grigorjeva, kura tika nominēta arī šogad. Vēl starp kandidātēm bija tenisiste Aļona Ostapenko un šķēpmetējas Sinta Ozoliņa un Madara Palameika. Ikauniece-Admidiņa pie balvas tika pirmoreiz, bet pa trim reizēm to ieguvušas Jeļena Prokopčuka un Ineta Radēviča.

Trešo gadu pēc kārtas un piekto reizi kopumā par Latvijas gada labāko sportistu atzīts pasaules vadošais skeletonists Martins Dukurs. Tāpat uz šo balvu kandidēja viņa vecākais brālis Tomass Dukurs, bokseris Mairis Briedis, bobslejists Oskars Melbārdis un basketbolists Kristaps Porziņģis. Neskaitot Martinu Dukuru, pa divām reizēm šo balvu savulaik ieguvis BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs un svarcēlājs Viktors Ščerbatihs.

Tikmēr par Latvijas gada populārāko sportistu atzina motokrosistu Paulu Jonasu, kurš tika atzīts arī par labāko sportistu tehniskajos sporta veidos. Par gada sporta notikumu Latvijā tika atzīts Eiropas basketbola čempionāta finālturnīra apakšgrupas norise Rīgā, kas konkurencē pārspēja CEV Eiropas čempionāta posmu pludmales volejbolā vīriešiem, kā arī pasaules čempionātu kamaniņu sportā.

Par šā gada Latvijas labāko treneri tika atzīts bobsleja izlases vadītājs Sandis Prūsis, bet vēl uz šo balvu pretendēja arī Ainars Bagatskis (viņa vadītā Latvijas basketbola izlase vēlāk tika atzīta par gada komandu) un vieglatlētikas treneris Andis Austrups. Savukārt Prūša audzēknis stūmējs Daumants Dreiškens saņēma balvu "Paraugs sportā". Kā jau bija zināms iepriekš, balvu par mūža ieguldījumu sportā ieguva Latvijas BMX pamatlicējs Jānis Siliņš.

BalvaIeguvējs
Labākais sportistsMartins Dukurs
Labākā sportisteLaura Ikauniece-Admidiņa
Labākais trenerisSandis Prūsis
Labākais tehnisko sporta veidu sportistsPauls Jonass
Gada komandaVīriešu basketbola izlase
Labākā komanda individuālajos sporta veidosMelbārdis/Dreiškens/Vilkaste/Strenga
Uzlecošā zvaigzneKristaps Porziņģis
Gada notikums sportāEiropas basketbola čempionāta apakšgrupa
Populārākais sportistsPauls Jonass
Mūža ieguldījumsJānis Siliņš
Labākā sporta skolotājaNataļja Gorškova
TV speciālbalvaMāris Verpakovskis
Paraugs sportāDaumants Dreiškens
Tautas sporta notikumsVienības velobrauciens
Paralimpiskās komitejas speciālbalvaEdgars Bergs

sportacentrs.com