Vieglatlētikas prognožu spēles nolikums

LVS, 21/02/2015 19:14
Foto: Scanpix/TopFoto.co.uk

Projekta moto: Cilvēka personība ir tā, kas uzvarētāju var padarīt par zaudētāju, savukārt zaudētājs var kļūt par varoni. Uzvarai sāncenšu starpā nozīme ir tikai tad, kad tā sasniegta godīgā cīņā.

1. Vieglatlētikas prognožu spēle tiek rīkota, lai popularizētu vieglatlētiku.

2. Spēles gaitā līdz 2015. gada 30. novembrim tiek noskaidrots Latvijas labākais vieglatlēts un vieglatlētikas treneris, kā arī erudītākie vieglatlētikas līdzjutēji.

3. Spēli rīko vieglatlētikas mecenāta Valentīna Francuzēviča pilnvarota persona Ieva Bļusina sadarbībā ar Latvijas Vieglatlētikas savienību (LVS) un interneta portālu sportacentrs.com.

4. Atlētu vērtējumā piedalās tikai LVS licencēti sportisti, un sacensības notiek laika posmā no 2014. gada 1. decembra līdz 2015. gada 30. novembrim. Kopvērtējumā vērā tiek ņemti visu mēnešu labākie rezultāti punktos, vadoties no dažādu vieglatlētikas disciplīnu salīdzinošajām punktu tabulām (1000-punktu tabulu atrašanas ceļš: iaaf.org (IAAF mājaslapa) - competitions - technical - scoring tables - IAAF Scoring Tables of Athletic). Tiek summēti punkti, kas pārsniedz 1000 punktu robežu. Par uzvarētāju tiek pasludināts lielāko punktu summu ieguvušais atlēts.

5. Labākā atlēta apbalvošana notiek katru mēnesi un kopvērtējumā sezonas beigās. Par labāko rezultātu attiecīgajā mēnesī sportists saņem 100 eiro un iespēju fotostudijā fotografēties ekskluzīvam vieglatlētikas 2016. gada kalendāram, kā arī plakātam, kura vairāki eksemplāri nonāk atlēta rīcībā. Ja sportists uzvarējis divos vai vairāk mēnešos, LVS ir iespēja lemt par cita sportista nokļūšanu attiecīgajā mēnesī. Ja LVS šo iespēju neizmanto, tad sportistam ir iespēja uzdāvināt fotosesiju un nokļūšanu kalendārā citam sportistam, kas tajā mēnesī sasniedzis vismaz 1000 punktus. Ja attiecīgajā mēnesī neviena cita tāda sportista nav, šīs tiesības var dāvināt vieglatlētam, kurš 1000 punktu robežu sasniedzis vismaz vienā mēnesī. Kopvērtējuma uzvarētājs balvā nopelna vietu uz kalendāra vāka.

6. Lai saņemtu prēmiju, atlētam ir jāsasniedz labākais rezultāts punktu izteiksmē attiecīgajā mēnesī vai sezonas kopvērtējumā, jāpiedalās fotosesijā un jāsniedz intervija portālam sportacentrs.com.

7. Vērā netiek ņemti rezultāti, kas sasniegti sacensībās, kuras nav organizētas atbilstoši IAAF standartiem un startējot sacensībās ārpus kārtas, kā arī sacensībās, kurās startē mazāk par diviem dalībniekiem.

8. Ieskaitīti tiek rezultāti disciplīnās, kas ir IAAF sacensību (Olimpisko spēļu, pasaules un Eiropas čempionātu) programmā ziemas un vasaras sezonā, pusmaratonā, kā arī ziemas sezonā – 300m, 600m, 1000m, 2000m un jūdzes skrējienā. Soļošanā īsākā pieļaujamā distance vieglatlētikas prognožu spēlei ir 10 km distance sievietēm un 20 km distance vīriešiem.

9. Balvas uzvarētājiem mēneša vērtējumā tiek izmaksātas ne ātrāk kā katra nākošā mēneša 10. datumā, bet kopvērtējumā – līdz 2016. gada 10. janvārim (vai Katrīnas kausa laikā, ja tas sakrīt ar LVS un sacensību organizētāju scenāriju).

10. Treneru konkurencē katru mēnesi uzvar treneris, kura audzēkņi attiecīgajā mēnesī savākuši vairāk punktu ar rezultātiem, kuri punktu tabulās novērtēti vismaz ar 1000 punktiem. Par sportista pēdējo vietu šajā vērtējumā treneris saņem vienu punktu, par priekšpēdējo – divus utt., bet labākā rezultāta īpašnieka treneris saņem tik daudz punktu, cik dalībnieki sasnieguši 1000 punktus. Punkti tiek aprēķināti katru mēnesi un tiek pieskaitīti neatkarīgi no atlētu skaita trenerim, kurš kā pirmais ir norādīts sportista licencē (ja tajā norādīti vismaz 2 treneri). Ja labāko sarakstā ir vairāki trenera audzēkņi, punkti par izcīnītajām vietām tiek summēti.

11. Gada vērtējumā tiek skaitīti tikai tā trenera punkti, kurš uzvarējis attiecīgajā mēnesī. Visvairāk punktus ieguvušais treneris saņem iespēju piedalīties LVS apmaksātā un sev interesējošā vieglatlētikas seminārā, tai skaitā ārvalstīs.

12. Sporta atbalstītāju vērtējumā tiek ņemta vērā portālā sportacentrs.com līdz kalendārā mēneša pēdējai dienai (ieskaitot) iesniegta prognoze par 10 labāko rezultātu (ranga secībā) īpašniekiem nākamajam mēnesim. Šim nolūkam portālā sportacentrs.com izveidota atsevišķa prognožu spēles sadaļa - Vieglatlētikas spēle Prognozi drīkst iesniegt tikai vienu reizi mēnesī.

13. Prognozētājs par katru pareizi noteiktu sportistu 10 labāko sarakstā saņem vienu punktu, bet par precīzi noteiktu vietu saņem papildu punktus atbilstošās vietas vērtībā, attiecīgi par pirmo vietu – desmit, par desmito – vienu punktu. Uzvarētājs ir tas prognozētājs, kurš 2015. gada 30. novembrī ir savācis visvairāk punktus un ziedojis LVS vismaz 10 eiro. Ziedojums jāpārskaita uz LVS kontu SEB LV95UNLA0050000890668 ar mērķi „ziedojums 2015. gada prognozēm (ar segvārdu, ar kuru piedalās prognožu spēlē)”. No naudas ieskaitīšanas dienas prognozētājs ar segvārdu sāk piedalīties Galvenās balvas izspēlē, t.i., no nulles tiek sākti skaitīt prognozētāja punkti Galvenās balvas ieskaitē, saglabājot kopējo punktu summu cīņā par veicināšanas balvām. Spēlē var piedalīties, arī neveicot ziedojumu, tomēr tad prognozētājs uz Galveno balvu nepretendē, bet piedalās cīņā par veicināšanas balvām. Prognozētājs apzinās, ka ziedojums tiek veikts no brīvas gribas un maksājums ir neatgriezenisks, neņemot vērā prognožu spēles rezultātus.

14. Galvenās balvas ieguvējs saņems tiesības nopirkt ceļojumu uz pasaules vieglatlētikas čempionātu telpās Portlendā 2016. gada ziemas sezonā (VIP akreditācija, dzīvošana 5* viesnīcā un biļete uz pasākuma notikuma vietu). Ceļojuma summa tiks samazināta par 50% no kopējā iemaksāto ziedojumu apjoma. Tātad, jo vairāk cilvēku ziedos LVS, jo lētāks būs ceļojums.

15. Spēles rezultāti un papildu informācija tiek atspoguļoti portālos sportacentrs.com un lat-athletic.lv, kā arī citos masu informācijas medijos.

16. Valentīna Francuzēviča pilnvarotai personai Ievai Bļusinai ir tiesības un pilnvaras piešķirt papildbalvas nominācijā „Nākotnes zvaigzne” un „Fair Play”. Šo balvu vērtība ir atkarīga no prognozētāju aktivitātes un sportistu sezonā sasniegtajiem rezultātiem.