Noteikumi par Covid -19 vakcināciju uz Eiropas un Pasaules čempionātiem visās vecuma grupās / Atjaunots

Rebeka Ozolniece, 27/05/2022 13:00

Kā sportisti, tā treneri, kuri paredzējuši 2022. gada vasaras sezonā doties uz starptautiskām sacensībām, aicināti iepazīties ar noteikumiem, kuri attiecās uz vakcināciju. Ņemiet vērā, ka noteikumi dalībai katrā no čempionātiem ir citādi.

EIROPAS U18 ČEMPIONĀTS, JERUZĀLEME, IZRAĒLA:
Lai piedalītos Eiropas U18 čempionātā Jeruzālemē, pašreiz nav noteikti īpaši ierobežojumi, nav nepieciešams Covid-19 vakcinācijas sertifikāts.

PASAULES U20 ČEMPIONĀTS, KALI, KOLUMBIJA:
Lai piedalītos Pasaules U20 čempionātā Kali, obligāti jābūt pilnībā vakcinētam pret Covid-19.
Jūs tiekat uzskatīts par pilnībā vakcinētu:
- 2 nedēļas (14 dienas) pēc pieņemtās vienas devas vakcīnas devas ievadīšanas;
- 2 nedēļas (14 dienas) pēc otrās pieņemtās 2 devu sērijas devas;
- 2 nedēļas (14 dienas) pēc pilnas pieņemtās Covid-19 vakcīnas sērijas saņemšanas;
- 2 nedēļas (14 dienas) pēc tam, kad esat saņēmis 2 devas no jebkuras kombinācijas “jaukt un saskaņot” no pieņemtajām Covid-19 vakcīnām, kas ievadītas ar vismaz 17 dienu intervālu.

- Dalībniekiem ar Covid-19 vakcinācijas sertifikātu vismaz 14 dienas pirms ierašanās ir jāpierāda, ka viņi ir pilnībā vakcinēti ar kādu no iepriekš minētajām vakcīnām.
- Persona, kura ir saņēmusi tikai vienu akceptētās 2 devu sērijas devu un ir atveseļojusies no Covid-19, neatbilst šai definīcijai, un tāpēc nav uzskatāma par pilnībā vakcinētu.
- Persona, kura nav bijusi vakcinēta, bet ir atveseļojusies no Covid-19, neatbilst prasībām, lai piedalītos čempionātā.
- Revakcinācijas deva ir ļoti ieteicama visiem dalībniekiem, lai gan tā nav obligāta, lai iebrauktu Kolumbijā vai piedalītos Pasaules U20 čempionātā.

EIROPAS ČEMPIONĀTS, MINHENE, VĀCIJA:
Atjaunots
Atsaucoties uz Vācijas valdības ierobežojumu atcelšanu par ieceļošanu valstī, kuri stājās spēkā no šī gada 1. jūnija, tiek atsaukti arī līdzšinējie noteikumi par dalību Eiropas čempionātā Minhenē.

Vairs nav nepieciešams vakcinācijas, atveseļošanās vai negatīva testa pierādījums, lai piedalītos Eiropas čempionātā Minhenē.

PASAULES ČEMPIONĀTS, OREGONA, ASV:
Ikvienam, kurš ieceļo ASV, lai piedalītos Pasaules čempionātā (neatkarīgi no tā, vai tas ir sportists, treneris, tehniskais pārstāvis utt.), būs jāatbilst visām ASV Valsts departamenta dalības prasībām. Slimību kontroles un profilakses centra "CDC" norādījumi to ienākšanas brīdī. Lūdzu, uzmanīgi izlasiet informāciju, kas pieejama šeit.

Pašlaik visiem starptautiskajiem ceļotājiem uz ASV ir jābūt:
- pilnībā vakcinētiem (kā definējis CDC) ar FDA apstiprinātu vakcīnu, FDA apstiprinātu vakcīnu vai PVO ārkārtas lietošanai atļautu vakcīnu;
- negatīvs SARS CoV-2 vīrusa testa rezultāts, kas veikts ne vairāk kā vienu kalendāro dienu pirms izlidošanas no ārvalstīm uz Savienotajām Valstīm. Tests sastāv no apstiprināta vīrusa noteikšanas testa (t.i., nukleīnskābju amplifikācijas testa vai vīrusa antigēna testa), vai pierādījumiem par atveseļošanos no COVID-19 (pozitīvs COVID-19 vīrusa testa rezultāts paraugam, kas ņemts ne vairāk kā 90 dienu laikā). Pirms izlidošanas no ārvalstīm nepieciešama licencēta veselības aprūpes sniedzēja vai sabiedrības veselības amatpersonas vēstule, kurā norādīts, ka esat saņēmis atļauju ceļot. 

Ir arī detalizētas prasības attiecībā uz to, kāds ir pieņemams vakcīnas pierādījuma veids un cik ilgi pēc vakcīnas ievadīšanas tiek uzskatīts, ka esat pilnībā vakcinēts. Jums būs jāpārliecinās, ka esat informēts par ASV Valsts departamenta prasībām un CDC norādījumiem, jo tie laiku pa laikam mainīsies.