Madara Apine Universiādē - piektajā vietā

LVS, 11/07/2015 13:22
Madara Apine un Agata Strausa
Foto: gatorzone.com

Sestdien četri Latvijas vieglatlēti aizvadīja savus pēdējos startus Universiādes sacensībās Korejas pilsētā Kvandžou. Visveiksmīgāk - trīssoļlēcēja Madara Apine.

Savā tālākajā lēcienā (13,56 m) viņa bija tuvu personiskajam rekordam (13,68 m) un finālistu ducī ierindojās augstajā piektajā vietā. Madaras veikums aiz Zigismunda Sirmā bronzas medaļas ir otrs labākais mūsu vieglatlētu komandā. Čempione Jekaterina Koņeva no Krievijas aizlēca 14,60 m tālu.

Daudzsološi 800 m pusfinālā cīnijās arī Pauls Ārents un Renārs Stepiņš. Abiem savos skrējienos piektās vietas un abiem arī rezultāti tuvu sezonas labākajiem. Renārs finišēja pēc 1:48,98 un 24 pusfinālistu vidū ierindojās 11.vietā, bet Pauls – pēc 1:49,72 un bija 18.vietā.

Neveicās tāllēcējam Elvijam Misānam. Tikko atkopies no savainojuma, Elvijs vēl nav atguvis tālas lēkšanas „smeķi”. Pirmie divi lēcieni neskaitījās, bet trešajā viņam droši, ka nesanāca ieskrējiens. Padevās tikai tāllēkšanas imitācija ar atzīmi smilšu bedrē 5,41 m. Gadās arī tā.

Universiādes pēdējā dienā Kvandžou startēs vairs tikai Madara Onužāne augstlēkšanā un Līna Mūze šķēpa mešanas finālsacensībās.

Andris Staģis