Mūsu pirmajai Olimpiskajai zelta medaļai - 60

LVS, 23/11/2016 11:14

„Man nebija sapnis kļūt slavenai, toties ļoti patika sports. Tur bija mani draugi, tā bija mana vide.” (Inese Jaunzeme)

Pirmdien, 28. novembrī, plkst. 12.00 Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas parkā pie Ineses Jaunzemes piemiņas akmens notiks atceres pasākums par godu pirms 60 gadiem izcīnītai Ineses Jaunzemes Olimpiskajai zelta medaļai. Viņas mestais šķēps Melburnas Olimpiskajā stadionā aizlidoja 53,86 m.

Plkst.
13.00 Latvijas Sporta muzejā, Vecrīgā, Alksnāja ielā 9, turpināsies atceres pasākums.

Nu arī tapusi dokumentāla filma par zelta medaļu un cilvēku, kurš atnesa tik daudz sajūsmas un negaidīta prieka Latvijā pēc uzvaras tālajā Austrālijā. Filmas scenārija autors ir Latvijas televīzijas raidījuma «Sporta studija» žurnālists Dāvids Ernštreits ar savu komandu. Filmas pirmizrāde notiks 1.decembrī plkst. 19.30 LTV1. (Video)

Kopīgi sekosim jaunam stāstam par medaļu. Medaļu, kas no Latvijas Olimpiskās komitejas prezidenta Aldoņa Vrubļevska rokām svinīgi pāries muzeja direktores Agras Brūnes rokās un kā deponējums mājvietu atradīs muzeja krājumā.

Sarīkojumā piedalīsies filmas veidotāji, Latvijas Izglītības ministrijas, Latvijas Olimpiskās komitejas, Latvijas Šķēpmetēju kluba un Latvijas Vieglatlētikas savienības pārstāvji, Ineses Jaunzemes meita Vita Jaunzeme, kura 2013. gadā mūsu sabiedrību iepazīstināja ar grāmatu „Mana mamma – Dieva lutekle”. Viņiem pievienosies sportisti, treneri un sporta darbinieki, kuri daudzus gadus atradās līdzās olimpiskajai čempionei.

Sarīkojuma norisi bagātinās arī izstāde „Mūsu pirmā Olimpiskā čempione Inese Jaunzeme”, iepazīstinot ar I. Jaunzemes personības šķautnēm.

www.sportamuzejs.lv