Latvijas čempionāts pusmaratonā jau šajā nedēļas nogalē Kuldīgā

LVS, 14/08/2015 07:23

Šajā sestdienā, 15. augustā, skriešanas profesionāļi un entuziasti jau 10. reizi baudīs skriešanas prieku Kuldīgā. Pusmaratona jubilejas gada sacensības būs īpaši nozīmīgas elites skrējējiem, jo šis, piektais, skriešanas seriāla BIGBANK Skrien Latvija posms vienlaikus būs arī Latvijas čempionāts pusmaratona distancē.

Tas nozīmē, ka uz Kuldīgu spēkus mērot dosies Latvijas izcilākie garo distanču skrējēji, nodrošinot spēcīgu konkurenci pārējiem dalībniekiem un aizraujošus mirkļus skatītājiem.

Tāpat kā iepriekšējos skriešanas seriāla posmos, arī Kuldīgā būs iespēja sacensties 3 dažāda garuma distancēs – pusmaratonā (21,097m), Nike (10,5km) un Tautas (5,27km) skrējienos. Starti visām distancēm tiks doti plkst. 12:00, bet reģistrēšanās un numuru izņemšana sāksies jau dienu iepriekš, 14. augustā, EXPO laikā no 18:00 – 22:00 un turpināsies sestdien no plkst 8:30. Viens sacensību trases aplis būs 5,27km garš, līdz ar to Nike skrējiena dalībnieki Kuldīgas pusmaratona trasi izskries divas, bet pusmaratona dalībnieki – 4 reizes. Bet, kā jau ierasts skriešanas seriālā, pirms lielajiem startiem notiks bērnu skrējiens, kurš uz starta mazākos skrējējus pulcēs plkst. 11:00.
Par godu pusmaratona jubilejas gadam organizatori par sacensību centru izvēlējušies vietu, kur notiek Kuldīgas svarīgākie notikumi – pilsētas estrādi. Šajā vietā tiks dots starts, taču finišs atradīsies uz estrādes skatuves, kas skrējiena kulmināciju padarīs emocijām vēl bagātāku. Savukārt asfaltētā un betona bruģa seguma trase skrējējus vedīs cauri pilsētas ielām, ļaujot sajust Kuldīgas burvību un īpašo noskaņu.

Pašreizējie pusmaratona trases rekordisti Kuldīgā ir Jeļena Prokopčuka (rezultāts – 1:12:52) un Valērijs Žolnerovičs (rezultāts – 1:06:53). V.Žolnerovičs savu dalību apstiprinājies arī šogad un atklāj, ka šobrīd ir daudz labākā fiziskajā formā, nekā toreiz, kad uzstādīja trases rekordu. Uz Kuldīgu viņš dosies ar domu par uzvaru, taču konkurenci Žolnerovičam sastādīs tādi talantīgi garo distanču skrējēji, kā Jānis Višķers un Jānis Girgensons. Par jauna trases rekorda uzstādīšanu nolikums paredz naudas prēmiju 200 eiro apmērā, taču tās nav vienīgās naudas balvas, kas sarūpētas ātrākajiem skrējējiem. Pirmo sešu ātrāko skrējēju apbalvošana visās trīs distancēs notiks plkst. 15:30.

Lai 10. skriešanas svētkus Kuldīgā pilsētas viesiem un dalībniekiem padarītu vēl neaizmirstamākus, organizatori parūpējušies ne vien par īpaši jubilejas gadam kaltām spožām piemiņas medaļām, ko saņems katrs finišējušais dalībnieks, bet arī par kultūras programmu. Tāpēc, kaut arī pasākuma galvenie notikumi norisināsies sestdien, uz Kuldīgu vērts doties jau dienu iepriekš. Piektdienas vakarā, plkst. 22:30 Kuldīgas pilsētas dārzā “Golden Night Cinema” varēs noskatīties dokumentālo filmu “Meklējot mūziķa likteni”. Savukārt skriešanas svētku izskaņā sestdien uz šīs pašas brīvdabas skatuves plkst. 22:30 varēs noskatīties latviešu spēlfilmu ”Džimlai Rūdi Rallallā”.
Tiem, pilsētas viesiem un sportistiem, kuri uz Kuldīgu būs mērojuši tālāku ceļu, organizatori piedāvā nakšņošanas iespējas Kuldīgas vieglatlētikas manēžā (Dzirnavu ielā 13) gan 14., gan 15. augustā. Līdzi jāņem savs matracis un citas gulēšanai nepieciešamās lietas, un izmaksas vienam cilvēkam par nakti ir 4 eiro.

Skriešanas seriāls BIGBANK Skrien Latvija pēc Kuldīgas pusmaratona pamazām tuvosies kulminācijai un sezonas izskaņai. Nākošais, pirmspēdējais, posms norisināsies 20. septembrī, Valmierā, bet noslēdzošais posms skrējējus apvienos Siguldas pusmaratona ietvaros, 10.oktobrī. Vairāk informācijas par pasākumiem un reģistrēšanās – Pasākumi - BIGBANK Skrien Latvija

Krista Vaivade
Projekta vadītāja
t. 29356938
info@skrienlatvija.lv