“Nike Riga Run 2011” - palīdzi skrienot!

LVS, 15/08/2011 16:39

Šā gada 28. augustā Mežaparks pārtaps par mājvietu patiesiem sporta svētkiem – "Nike Riga Run 2011". Tā ir iespēja ne tikai startēt sacensībās kādās no septiņām disciplīnām četros sporta veidos, bet arī sniegt palīdzību Ziedot.lv labdarības projektā Mazajām sirsniņām iesaistītajiem slimajiem bērniem. Viņi saņems katru latu, kas tiks samaksāts kā dalības maksa "Nike Riga Run 2011", tāpēc ikviens ir aicināts būt atsaucīgam un pieteikties startam, tā sagādājot izaicinājumu sev trasē un vienlaicīgi palīdzot tiem, kuriem tas nepieciešams visvairāk.

“Nike Riga Run 2011” sacensībās iekļautas septiņas disciplīnas - 10 kilometru skriešana, kas vienlaicīgi būs arī Latvijas čempionāts šosejas skriešanā, tāpat arī 10 kilometru distance rollerslēpošanā, skrituļslidošanā un nūjošanā. Komandām paredzēts starts 4x2,5 kilometru stafetē, īpašas sacensības sarīkojot skolu komandām 4x2,5 stafetē ar sadarbības partneru Swedbank un Latvijas Olimpiskās komitejas atbalstu, bet bērniem būs atsevišķa distance.

“Pērn, kad “Nike Riga Run” rīkojām pirmoreiz, pārliecinājāmies, ka dzīvojam atsaucīgā, līdzcietīgā sabiedrībā, kuras cilvēki ir gatavi ar sportu palīdzēt tiem, kuriem fiziskās aktivitātes ir liels sapnis. Mēs jūtamies atbildīgi par šī sapņa īstenošanu dzīvē un esam priecīgi par ikvienu domubiedru, kurš mūs atbalsta ceļā uz izvirzīto mērķi, kuru atkal centīsmies sasniegt šogad” sacīja “Nike” vadītājs Latvijā Vents Aperāns, atgādinot, ka "Nike Riga Run" pasākums notika arī pērn, kad Ziedot.lv organizācijai tika savākti vairāk nekā pieci tūkstoši latu.

Pieteikšanās dalībai “Nike Riga Run 2011” iespējama, izmantojot interneta vietni Nike Riga Run ­ Jaunumi, un tajā arī iegūstama aktuālākā informācija par sacensību norisi, kā arī par veselīga, sportiska dzīvesveida veicināšanu kopumā. Mājaslapa pieejama trīs valodās – latviešu, krievu un angļu, paplašinot ziņu pieejamību sabiedrībai.

“"Nike Riga Run 2011" ir veiksmīgs risinājums, kad cilvēks ziedot savu dalības maksu, par kuru pretī saņem gandarījumu un iespēju skriet lieliski noorganizētā pasākumā. Tipisks "Dots devējam atdodas" gadījums. Ikviens tētis un mamma vēlētos, lai viņa bērns būtu vesels, lai viņš varētu staigāt un skriet, lai viņš varētu piedalīties šādā skrējienā. Tā būtu viņu lielākā vēlēšanās, tomēr diemžēl daudz ir tādi bērniņi, kuri ir ratiņkrēslā, kuri staigā ar palīgierīcēm vai vispār ir guļošu. Tāpēc šī akcija ir arī simboliska – tie, kuri var skriet, to darot, palīdz tiem, kuri nevar, ziedojot naudu bērnu ārstniecībai un rehabilitācijai,” pauda organizācijas Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimante.

"Nike Riga Run 2011" ir ne tikai sacensības ar cēlu mērķi, bet patiesi sporta svētki ikvienam ar mūziku un jautrību visas dienas garumā. Kā liels notikums paredzēts Latvijas skeitbordista Jāņa Kuzmina mēģinājums uzstādīt Ginesa rekordu 50 konusu slaloma disciplīnā. Pagājušajā gadā viņam izdevās to sasniegt 100 konusu distancē, bet šoreiz – jauns izaicinājums.

Savukārt latviešu mūzikas grupas PeR pārstāvis Ralfs Eilands kopā ar saviem kolēģiem un Lady's Sweet iedziedājuši "Nike Riga Run 2011" oficiālo himnu. Tā izveidota divās valodās – latviski un angliski, un domāta kā motivējoša dziesma ikvienam, lai nepaliktu malā un aktīvi iesaistītos "Nike Riga Run 2011".

Reģistrēšanās sacensībām

Pieteikšanās “Nike Riga Run 2011” iespējama mājas lapā internetā Nike Riga Run ­ Jaunumi , veikalos “Nike”, “Sportland” un “100% Sports”. Dalības maksa individuālajam startam ir 7 lati, bet komandai – 15 lati. Bērniem un stafetes skolu komandām piedalīšanās sacensībās ir bez maksas. Nāc un piedalies – ar tavu palīdzību spēsim palīdzēt daudziem no tiem smagi slimajiem bērniem, kuriem tas nepieciešams visvairāk!

Sarūpēts balvu fonds labākajiem

Kā papildus motivācija dalībai "Nike Riga Run 2011" var kalpot izveidotais balvu fonds, kas tapis, pateicoties ciešai pasākuma partneru – “Nike”, "Swedbank", "Sportland" un Latvijas Olimpiskās komitejas - sadarbībai. Kopējais balvu fonds sasniedzis 10 000 eiro, un šī summa tiks sadalīta starp labākajiem katrā disciplīnā.
Balvas tiks izsniegtas naudas un dāvanu karšu formātā, piešķirot tās kopvērtējuma uzvarētājiem, kā arī labākajiem katrā no vecuma grupām. Visdāsnāk tiks sveikti ātrākie 10 kilometru skriešanas disciplīnā, kas vienlaicīgi arī būs Latvijas čempionāts šosejas skrējienā, bet ar balvu fonda sadalījumu var iepazīties “Nike Riga Run 2011” interneta vietnē Nike Riga Run ­ Jaunumi nolikumu sadaļā nikerigarun.lv

Gatavosimies startam kopā Mežaparkā!

Lai sekmīgi sagatavotos gaidāmajam startam "Nike Riga Run 2011", ikvienam tiek piedāvāta iespēja "Bauda sportot Mežaparkā" ietvaros profesionālu treneru vadībā bez maksas piedalīties apgūt skriešanas, skrituļslidošanas, rollerslēpošanas un nūjošanas tehniku, pilveidot to un uzlabot savu sportisko formu, lai godam varētu veikt plānoto distanci.

Skriešanas treniņu vadīšana un plānošana nodota Jura Beļinska pārziņā, kurš, pats būdams absolūts skriešanas entuziasts, jau gadiem ilgi nodot savas zināšanas bērniem un jauniešiem, kuri vēlāk ar atzīstamiem sasniegumiem vieglatlētikā startē dažāda mēroga sacensībās. Par viņa asistentiem treniņu darbā izvēlēti vieglatlēti Inese Nagle un Arnis Ozoliņš. Savukārt "Nike Riga Run 2011" interneta vietnē Nike Riga Run ­ Jaunumi iekļautas treniņu programmas, kuras izstrādājis Juris Beļinskis un kuras var izmantot ikviens skrējējs savā sagatavošanās procesā.

“Visas sportošanas pamatā ir adaptācija, un tai jābūt pakāpeniskai. Ja sākotnēji mēģinām pieradināt ķermeni pie lielākas distances, tad vēlāk jāpiestrādā pie augstākas intensitātes apstākļiem, taču galvenais ir tieši adaptācija, lai organisms ir gatavs tam, ko prasām. Taču šim procesam jebkurā gadījumā jābūt pakāpeniskam. Noteikti nevajadzētu to mēģināt izdarīt divās dienās,” paskaidroja Juris Beļinskis.

Skrituļslidošanas treniņus vada Turīnas olimpisko spēļu dalībniece, vairākkārtēja Latvijas čempione un rekordiste šorttrekā Evita Krievāne, bet rollerslēpošanas iemaņas iemācīs bijušais Latvijas izlases biatlonists, divkārtējs olimpisko spēļu dalībnieks Kristaps Lībietis. Savukārt par nūjošanas treneri izvēlēta Linda Andrusa, kura ir viena no pieredzējušākajām šajā nozarē.

Ar treniņu grafiku un aktuālāko informāciju var rast "Nike Riga Run 2011" mājas lapā internetā Nike Riga Run ­ Jaunumi Uz nodarbībām aicināts ikviens – gan ar, gan bez priekšzināšanām konkrētajā sporta veidā, jo kvalificētie un zinošie treneri spēs dot padomu ikvienam. Izmanto iespēju konsultēties ar profesionāļiem un uzzināt tieši to, kas tev nepieciešams, lai pilveidotu savu treniņu procesu!