Andris Bērziņš pasniedz vieglatlētiem Prezidenta balvas kausus

LVS, 18/07/2012 22:34
"Valsts Prezidenta balvas vieglatlētikā" svinīgā ceremonija un apbalvošana Rīgas pilī pie Latvijas Valsts prezidenta Andra Bērziņa
Foto: Juris Bērziņš - Soms

Trešdien 18. jūlijā Rīgas pilī Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš pasniedza „Valsts Prezidenta balvas vieglatlētikā” sacensību uzvarētājiem prezidenta kausus. Uz oficiālo pieņemšanu bija ieradušies Londonas olimpisko spēļu dalībnieki Vadims Vasiļevskis, Latvijas un Lietuvas vieglatlētikas savienības pārstāvji, kā arī sacensību organizatori un atbalstītāji no Valmieras.

Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš apsveica sportistus un izteica atzinīgus vārdus Valmierai, kā sacensību organizatoriem, tā arī sportistiem par sasniegtajiem rezultātiem „Valsts Prezidenta balvā vieglatlētikā”. Pie individuālajām balvām no Latvijas Valsts prezidenta rokām tika šķēpmetējs Vadims Vasiļevskis, kā arī skrējēja Poļina Jeļizarova. Komandu kopvērtējumos kausi tika pasniegti Latvijas izlases galvenajam trenerim Edvīnam Krūmam par uzvaru vīriešu komandu konkurencē, bet Lietuvas vieglatlētikas federācijas ģenerālsekretārei Nijole Medvedeva par uzvaru sieviešu komandu konkurencē. Pie vislielākā kausa, kurš tika pasniegts Baltijas valstu kopvērtējuma uzvarētāj komandai, tika Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidents – Guntis Zālītis.

Pēc kausu pasniegšanas, gan Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš, gan Valmieras mērs Inesis Boķis novēlēja abiem sportistiem veiksmīgus startus Londonas Olimpiskajās spēlēs. Vēl pēc apbalvošanas savā runā Valmieras pašvaldības domes priekšsēdētājs Inesis Boķis teica, ka Valmierai ir lieli plāni attiecībā uz Prezidenta balvas vieglatlētikas sacensībām nākotnē, kā arī vispār sporta sacensību organizēšanu Valmierā. Kā zināms, pilsēta arī ir viena no galvenajām pretendentēm uz nākamās Latvijas Olimpiādes organizēšanu, kura šogad nupat noslēdzās Liepājā.

Pēc oficiālās daļas sportisti, vieglatlētikas federācijas pārstāvji, kā arī sacensību organizatori un lielākie atbalstītāji pārrunāja aizvadīto pasākumu Valmierā, kā arī ievirzīja sarunas par nākamā gada „Valsts Prezidenta balvas vieglatlētikā” organizēšanu ar vēl lielākām ambīcijām.

Jāatgādina, ka sacensības organizēja Valmieras pilsētas pašvaldība, Vidzemes Olimpiskais centrs un Latvijas Vieglatlētikas savienība. Tāpat pateicība jāizsaka šādiem atbalstītājiem, bez kuriem nevarētu notikt veiksmīga pasākuma norise: SEB banka, Valmieras Stikla šķiedra, Valmieras piens, Valpro, t/c „Valleta”, Sport2000, Latio vērtētāji un konsultanti Vidzemē, Vidzemes mērnieks un Isostar. Par sacensību atspoguļošanu rūpējās Sportacentrs.com

Skatīt VIDEO sižetu: Video: Andris Bērziņš pasniedz kausus...

Skatīt FOTO galeriju: Foto: Andris Bērziņš uzņem "Valsts Prezidenta...