Latvijas studentu ziemas čempionātā vieglatlētikā piedalīsies arī Londonas olimpisko spēļu dalībnieki

LVS, 07/02/2013 13:08

8. un 9. februārī Rīgas Sporta manēžā norisināsies Latvijas studentu ziemas čempionāts vieglatlētikā. Šogad sacensībām pieteikti arī Londonas olimpisko spēļu dalībnieki. Laura Ikauniece un Sinta Ozoliņa-Kovala piedalīsies lodes grūšanā. Šķēpmetējs Ainārs Kovals lodes grūšanas sektorā sastādīs konkurenci pagājušā gada studentu ziemas čempionam Oskaram Vaisjūnam. Savukārt kārtslēcējs Mareks Ārents centīsies labot nesen Igaunijā sasniegto personisko rekordu kārtslēkšanā telpās.

Sievietēm 300m skrējienā piedalīsies pagājušā gada studentu ziemas čempionāta 2. vietas ieguvēja Inese Nagle. Savukārt Gunita Šale mēģinās saglabāt čempiones titulu 600m skrējienā. Trīssoļlēkšanā piedalīsies vairākkārtēja Latvijas čempione Santa Matule. Neskaitot lodes grūšanu, Laura Ikauniece piedalīsies arī augstlēkšanas sacensībās kopā ar pagājušā gada 2. un 3. vietas ieguvējām Madaru Onužāni un Jeļenu Feņuku.

Vīriešiem 60m distancē pieteikti pagājušā gada vieni no ātrākajiem studentiem – Mārtiņš Ralle un Jurģis Karulis. 300m skrējienā piedalīsies Vladislavs Prosmickis un Renārs Stepiņš, kas pagājušā gadā šajā disciplīnā ieguva 2. un 3. vietu. Vēl šajās sacensībās būs iespējams redzēt Jāņa Jansona sniegumu. Viņš pagājušās nedēļas nogalē kļuva par trīskārtēju Latvijas čempionu daudzcīņā telpās un studentu čempionātā piedalīsies gan 60 m barjerotajā distancē, gan lodes grūšanā, kā arī augstlēkšanā. Savukārt augstlēkšanā čempiona titulu būs iespējams izcīnīt Jānim Vanagam.

Sacensību sākums piektdien, 8. februārī plkst. 17.00, bet sestdien – 11.00 Rīgas Sporta manēžā, Maskavas ielā 160.
Sacensības organizē Latvijas Augstskolu sporta savienība (LASS) sadarbībā ar Rīgas Tehnisko universitāti (RTU), Latvijas Universitāti (LU) un Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju (LSPA).