Olijars paziņo par karjeras beigām

LVS, 26/02/2013 20:21
Staņislavs Olijars ar dēlu Jegoru
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

2006.gada Eiropas čempions 110 metru barjerskrējienā Staņislavs Olijars uz marta sākumā gaidāmo Eiropas čempionātu telpās nedosies un sarunā ar Sportacentrs.com atklāja, ka līdz ar to beidz karjeru.

"Uz Eiropas čempionātu nebraukšu, jo cilvēks, kas bija atbildīgs par biļešu iegādi, neiegādājās tās laikā. Tagad man jāmaksā tāda summa, kas mani neapmierina. Visi, kuri nav izpildījuši A normatīvus, dodas daļēji par savu naudu. Tāda mode mums tagad. Ja biļetes būtu iegādātas laikus, tad tās būtu uz pusi lētākas. Tādā gadījumā būtu gatavs doties. Eiropas čempionātā biju gatavs uzlabot savu sezonas rezultātu, bet principā savu karjeru esmu beidzis," paziņoja Olijars.

"Šoziem izdomāju patrenēties vienu, divas nedēļas pirms Latvijas čempionāta, kur sanāca izskriet normatīvu. Punktu karjerai šobrīd esmu pielicis, esmu tāds kā spēlējošais treneris, trenēju jaunos vieglatlētus," atzina Olijars. "Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidents [Guntis Zālītis] man piedāvāja braukt, tāpēc piekritu, bet tā ķibele ar biļetēm plānus mainīja..."

"Vai redzu sev sekotājus barjersprintā? Jā, varētu tā teikt, bet vēl ir ļoti pāragri par to runāt," piebilda Olijars, kurš sacīja, ka iespēju robežās sekos līdzi Eiropas telpu čempionātam.

Staņislavs Olijars 1997.gadā kļuva par Eiropas junioru čempionu, gadu vēlāk triumfēja arī pasaules junioru čempionātā, bet 2000.gadā – Eiropas čempionātā telpās. Viens no veiksmīgākajiem gadiem Olijara karjerā bija 2002.gads, kad Staņislavs izcīnīja bronzu Eiropas čempionātā telpās un Pasaules kausā, bet Minhenē kļuva par Eiropas vicečempionu brīvdabas stadionā. Četrus gadus vēlāk Olijars kļuva arī par Eiropas čempionu. Barjersprinteris divreiz izcīnījis arī trešo vietu pasaules vieglatlētikas finālā (2003., 2004.). Pēdējais starptautiskais panākums gūts 2008.gadā, kad Olijars izcīnīja bronzu pasaules čempionātā telpās. Olijara personiskais rekords ir 13.08 sekundes, kas visu laiku labāko barjersprinteru rangā dod 24.vietu.