Latvijas ziemas čempionāts šķēpa mešanā

LVS, 01/03/2013 17:33
Valentīna Eiduka un Zigismunds Sirmais
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Brālis un māsa Sirmie -pirmo reizi Latvijas čempioni. Jauniete Anete Kociņa izpilda pasaules jauniešu čempionāta kvalifikācijas normu.

Piektdien Rīgā, „Daugavas” stadionā jau vienpadsmito reizi (kopš 2000.gada) notika Latvijas čempionāts škēpa mešanā ziemas apstākļos. Diemžēl, laika apstākļi, pretēji iepriekšējo pāris dienu pavasarīgajai noskaņai, bija pilnīgi atšķirīgi – ass vējš, pat lietus un citas ziemai raksturīgas norises. Neapstrīdami, ka tas traucēja vēl kādam šķēpa metējam piedalīties sacensībās, bet pavisam noteikti – patraucēja sasniegt Latvijas čempionātam cienīgus rezultātus.
Par Latvijas čempioniem pirmo reizi kļuva brālis un māsa Sirmie. Zigismunds gatavojoties Eiropas kausu sacensībām ziemas mešanās Spānijā veica tikai divus metienus. Labākais – 72,90 m deva viņam pirmo Latvijas čempiona titulu pieaugušo konkurencē. Sudraba medaļa Arnoldam Strengam – 64,10 m, bet bronzas – Gatim Čakšam – 63,92 m. Gatis bija pārākais junioru konkurencē.
Savukārt, Katrīna savu Latvijas „lielo” čempionātu divu sudraba medaļu kolekciju papildināja ar čempiones zelta medaļu. Ar divām, jo Katrīna bija labākā arī starp juniorēm. Viņas tālākais metiens bija 47,50 m. Sudraba godalga Anetei Kociņai – 45,37 m. Anetei tas bija jau otrais starts - piedaloties sacensībās jaunietēm un 500 g smago šķēpu aizmetot 46,58 m, viņa kļuva ne tikai par čempioni, bet izpildīja arī pasaules jauniešu čempionāta kvalifikācijas normatīvu (46,00 m).
Sacensībās jauniešiem piedalījās 26 škēpraiži – uzvarēja Ričards Griezītis – 57,31 m. Savukārt,”B” vecuma grupā zēniem uzvarēja Kristaps Jaunpujens – 45,97 m un meitenēm – Laine Donāne - 45,08 m.

Andris Staģis