Prezidenta kanceleja apstiprina Valmieras uzaicinājumu uz Prezidenta balvu

LVS, 23/05/2013 05:20
Vadims Vasiļevskis saņem individuālās balvas kausu no prezidenta Andra Bērziņa
Foto: Jurs Bērziņš - Soms

19. un 20. jūlijā Valmierā, Jāņa Daliņa stadionā notiks nozīmīgākās Latvijas vieglatlētikas sacensības – „Valsts Prezidenta balvas izcīņa vieglatlētikā”, kur savā starpā sacentīsies Latvijas, Lietuvas un Igaunijas izlases. Kā apstiprināja Prezidenta kanceleja, tad ir saņemts Valmieras pilsētas pašvaldības sūtītais uzaicinājums valsts prezidentam Andrim Bērziņam, uz kuru sniegta apstiprinoša atbilde.

„Valsts Prezidenta balva vieglatlētikā” Valmierā notiks jau 19. reizi. 2012. gadā pirmo reizi tika ieviests jaunais formāts, kad sacensības norisinājās starp Baltijas valstu izlasēm, nevis Latvijas novadiem. Pērn šāda sacensību sistēma sevi pierādīja, kā ļoti veiksmīga, tādēļ jaunās izmaiņas tiks saglabātas arī šajā vasarā.

Kā svarīga sacensību sastāvdaļa ir Latvijas augstākās amatpersonas jeb prezidenta apmeklējums uz sacensībām klātienē. Jāņa Daliņa stadionā uz „Valsts Prezidenta balvu vieglatlētikā” ir bijuši visi līdzšinējie prezidenti – Guntis Ulmanis, Vaira Vīķe-Freiberga un Valdis Zatlers. Diemžēl 2012. gadā veselības problēmu dēļ pēdējā brīdī savu vizīti atcēla Andris Bērziņš. Tomēr šogad Valmieras pilsētas pašvaldība ir nosūtījusi oficiālu vēstuli prezidentam ar uzaicinājumu, kuru parakstījis ir pilsētas mērs Inesis Boķis. Latvijas Valsts prezidenta kanceleja uz šo aicinājumu atbildēja ar apstiprinošu atbildi, un Prezidenta balvas apmeklējums Jāņa Daliņa stadionā ir ielikts Andra Bērziņa darba kārtības plānā. Organizatori pauž cerības, ka Latvijas pirmā amatpersona sacensības pagodinās klātienē.

Kā jau ierasts, Valsts Prezidenta balvas vieglatlētikā laureāti tiek apbalvoti ar Prezidenta kausiem. 2012. gada 18. jūlijā oficiālā pieņemšana notika Rīgas pilī, kur bija ieradusies Latvijas izlases pārstāvji, Latvijas un Lietuvas federāciju amatpersonas, individuālo balvu ieguvēji – Vadims Vasiļevskis un Poļina Jeļizarova, kā arī pasākuma galvenie organizatori no Vidzemes Olimpiskā centra, Valmieras pašvaldības un Latvijas Vieglatlētikas savienības. Kā Andris Bēriziņs izteicās savā uzrunā, tad iepriekš nepelnīti ir atstājis novārtā šo lielisko Valmieras sporta pasākumu, tādēļ noteikti labosies, un ieradīsies klātienē jau uz šīs vasaras sacensībām, neskatoties uz citiem blakus apstākļiem.

Svinīgā pieņemšana pie prezidenta Rīgas pilī un sacensību laureātu apbalvošana 2012. gada 18. jūlijā