Rūžeņa oriģinālajā versijā!

LVS, 26/06/2013 17:57
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Komanda ir cilvēku grupa, kas ir savstarpēji atkarīgi viens no otra, lai sasniegtu kopīgu mērķi! Vieglatlētika pēc būtības ir individuālais sporta veids, kur katrs sportists cīnās par iespējami labāku rezultātu. Reizi gadā EAA rīko Eiropas čempionātu komandām. Šogad Latvijas komanda devās uz Slovākijas pilsētu Bansku Bistricu, kur Līgo svētku laikā bija paredzētas sacensības 3. līgā.

Mūsu KOMANDA ieradās uz sacensībām ar vienu mērķi - 2. līga (tātad pirmās divas komandas)! Tas, ka šo mērķi realizēt nebūs viegli, nojauta ikviens. Sacensību gaita to arī apliecināja. Pēc pirmajām disciplīnām komanda brīžiem bija pat 4. vietā. Bet tad sāka darboties tas, ko var īsteni saukt - Komanda! Katrs dalībnieks ar maksimālu pašatdevi un koncentrāciju gāja pretī mērķim - cīnījās par katru sekundes simtdaļu, katru centimetru un, nežēlojot balsi, atbalstīja pārējos. Ja vēl pēc pirmās sacensību dienas atradāmies dalītajā 2./ 3. vietā, tad, noslēdzot cīņu, stabili bijām 2. vietā. Viss tik vienkārši un nepārprotami - skaitļi nemelo!

Tomēr, ko tad paveicām šajās dienās:
1. Komandas dvēsele - kapteinis Osis! Perfekts, izdarīgs, bezbailīgs, mugurkauls, orators un solists. Bez viņa noteikti klātos grūtāk.
2. Igors - komandas pieredzējušākais atlēts. Pilna telefona saruna pirms EČ komandām: „Igor, jābrauc uz Bansku Bistricu.” Igors: „Ja komandai esmu nepieciešams, braucu!”
3. Laura, Madara, Rolands, Jānis L., Mareks - komandas līderu nasta nav viegla. Ar to tikāt galā perfekti!
4. Gunta - gandarījums par paveikto bija neaprakstāms! Gatava cīnīties pat tad, kad spēki izsīkuši.
5. Līga un Diāna - ar bezierunu paklausību startēja vēl papildus disciplīnā un godam aizstāja traumu ieguvušo Agatu.
6. Elizabete, Undīne un Aleksandra - komandas jaunākās dalībnieces. Bezbailīgi un droši cīnījās par katru punktu; sasistais celis uz kavēķla vēl kādu laiku atgādinās - cik forši skriet par komandu un to, cik grūti dodas katrs punkts.
7. Māra, Ieva un Ildze - sieviešu miers un nosvērtība.
8. Inga un Karīna - labs darbs, kas padarīts.
9. Jānis J. - vienmēr gatavs cīņai. Vārdi - „Es šodien neskriešu” - joks vietā!
10. Elvijs - skaisti lecīgs un totāls komandas patriots (te gan varētu pielikt klāt visus dalībniekus). Nezinu, vai kādu citu reizi startētu otrajā dienā 200m skrējienā ar sāpošu kāju.
11. Reinis - can’t hold us ;)
12. Jānis R., Jānis V. un Jānis G. - nesavtīga cīņa un pašatdeve. Pateicība trenerim Jurim, kura vērīgā acs ļāva papildināt komandas punktu skaitu. Mājupceļš, kā jau Jāņos pienākas...tik bez ugunskura
13. Jānis B. - nosvērtība un vēlme - teicams personīgais.
14. Renārs - ar izpratni par komandas sastāvu.
15. Konstantīns - negaidīti smags skrējiens, bet tomēr cīņa līdz pēdējam centimetram un par 0.02 sekundēm apdzīts viens no konkurentiem un 1 punkts vairāk.
16. Edgars un Pāvels - tehniskās disciplīnas tās sarežģītākās; cīņa ar pirmsstarta drudzi.
17. Jurģis un Mārtiņš R., Grieta un Laura P. - stafetes intriģējošākās vieglatlētikas disciplīnas. Godam izcīnīti punkti.
18. Mārtiņš Z. un Vladislavs P., Inese un Līva - stafetes, kuras šoreiz varēja vērot jau ar mierīgu sirdi. Moldāviem esam nesasniedzami.
19. Agris - nu bez Agruņas jau tiešām nekā ;)
20. Treneri - Andis, Laila, Valentīna, Lauris, Igors, Aleksandrs, Ieva un Viktors- vienkārši paldies!
21. Komanda - perfekts darbs!

Neviens nav neaizvietojams..., bet ne uz visiem var paļauties. Nevienu mirkli šajās sacensībās neradās šaubas par sportistu patriotismu. Patriotismu pret savu darbu, komandu un valsti kopumā. Mēs esam individuāļi! Bet mērķi sasniedza komanda!

Strādāt komandā – tas nav dabiski lielākajai daļai no mums ;)

Pateicība ikvienam komandas dalībniekam par paveikto - par atdevi, jokiem un visu pārējo, ko nesāt sev līdzi.
Izbaudīju ik mirkli Jūsu sabiedrībā un novēlu kļūt vēl spēcīgākiem un ātrākiem. Un turpinām pretoties latviski nelatviskajām īpašībām.

Nākamgad jau cits mērķis...

Jā, un nobeigumā par Rūžeņu.
Tikai daži mūsu zemē ir dzirdējuši „Auga, auga Rūzēņa” oriģinālajā izpildījumā - mums paveicās. Tāpēc vien jau bija vērts ceļot ar busu. Paldies Guntai un Agrim*)

P. S. Šādu Līgo svinēšanu ir vērts samainīt pret lekšanu pāri ugunskuriem tēvzemē un vidusskolu/ augstskolu izlaidumiem un arī draugu kāzām (kaut gan kāzas tomēr žēl:D)

Komandas vadītājs
Edvīns Krūms