T/C „Valleta” atklāts Prezidenta balvas EXPO stends

LVS, 12/07/2013 12:36
Pilsētas sabiedrībai pirmo reizi tiek prezentēts sacensību galvenais Prezidenta kauss, ko iegūs komanda, kas uzvarēs kopvērtējumā

Piektdien 12. jūlijā oficiāli atklāts Valsts Prezidenta balvai vieglatlētikā veltītais EXPO stends, kura mērķis ir iepazīstināt Valmieras iedzīvotājus ar sacensību vēsturi un gaidāmā pasākuma aprisēm. Atklāšanā piedalījās Valsts Prezidenta balvas organizatori SIA „Vidzemes Olimpiskais centrs”, Valmieras pilsētas pašvaldība, kā arī sadarbības partneris t/c „Valleta” un Valmieras Bērnu Sporta skolas pārstāvji.

Jau 2012. gadā veiksmīgi aizsāktā tradīcija sadarbībā ar tirdzniecības centru „Valleta” tiek turpināta, un arī šogad tiek izveidota ekspozīcija par godu nozīmīgākajām vieglatlētikas sacensībām Latvijā. Pilsētas iepirkumu centrs ir viena no sabiedrībā apmeklētākajām vietām, tieši tādēļ pasākuma organizatori šeit vēlējās sabiedrību iepazīstināt ar gaidāmajām sacensībām. Apskatei izvietots sacensību galvenais Prezidenta kauss, kuru iegūs komanda, kas uzvarēs sacensību kopvērtējumā. Noteikti ar interesei varēs aplūkot pērnā gada un arī vēl senākas Prezidenta balvas fotogrāfijas, kā arī iepazīties ar vieglatlētikas sportistu un sacensību inventāru.

Jāatgādina, ka pašas vieglatlētikas sacensības norisināsies Jāņa Daliņa stadionā divu dienu garumā – 19. un 20. jūlijā. Sacensības sāksies piektdien 16:00 ar vesera mešanu sievietēm, bet 20:00 vakarā paredzēta svinīgā atklāšanas programma, kas noteikti neatstās vienaldzīgus kultūras pasākuma baudītājus. Kā īpaša odziņa atklāšanas ceremonijā būs šķēpmetēju simboliskais metiens ar esošajām un topošajām leģendām. Savukārt sanākušos skatītājus un sportistus ar savu klātbūtni pagodinās Latvijas valsts pirmā amatpersona – Andris Bērziņš. Kā jau tas nozīmīgos sporta pasākumos ierasts, vienmēr līdz pēdējam tiek uzturēta intriga, kurš iedegs lāpu, kā arī uzvilks mastā Valsts Prezidenta balvas karogu. Lai to noskaidrotu, organizatori aicina sporta draugus uz sacensībām skatīties klātienē. Savukārt tie, kam nebūs šādas iespējas, abas dienas cīņas starp Baltijas valstu izlasēm varēs noskatīties Sportacentrs.com un Sportacentrs TV tiešraidēs.

Vairāk informācijas par sacensībām meklēt oficiālajā mājas lapā prezidentabalva.lv: Valsts Prezidenta balva vieglatlētikā