Medaļa arī Utrehtā

LVS, 18/07/2013 17:05

Patriks Gailums - bronzas medaļas laureāts šķēpa mešanā - 65,73 m

XII Eiropas jauniešu olimpiskā festivāla sacensības vieglatlētikā tuvojas nobeigumam. Beidzot arī Latvijas delegācija var gavilēt. Patriks Gailums 700 g smago šķēpu raidīja 65,73 m tālu un izcīnija bronzas medaļu.Patriks zaudēja vienīgi Eminam Oncelam no Turcijas ( 68,50 m) un Juri Isokāntam no Somijas (66,96 m). Patrika rezultāts ir jauns viņa personīgais rekords un šogad arī labākais Latvijā.Viņš vēl ir „B” vecuma grupā ( dzimis 1998.g.) – tātad apsteidzis arī par gadu vai diviem vecākus pašmāju šķēpa metējus.
2013.gadu Latvijas vieglatlētikas vēstures lappusēs atkal varēs ierakstīt kā šķēpa mešanas veiksmju gadu. Šogad Latvijas vieglatlēti jau ir izcīnījuši septiņas medaļas un piecas no tām (!!!!) ir šķēpraižu sarūpētas. Vēlreiz atcerēsimies: Zigismunds Sirmais un Līna Mūze – zelta ( Zigim pat divas), Anete Kociņa un Patriks Gailums – bronzas. Domāju, ka šķēpa metēji šogad neapstāsies pie skaitļa „pieci” – Rrīt finālā met Laine Donāne. Rieti startēs Gatis Čakšs un Katrīna Sirmā. Zināmas cerības ir arī ar mūsu šķēpa metēju startiem Maskavā.
Nebija peļami arī citu mūsējo starti Utrehtā.Astotā vieta Dagnim Roziņam diska mešanā – pirmo reizi pārvarot 50 metru robežu (50,49 m). Arī Elīnai Ratkus lodes grūšanā (13,66 m) un Ievai Turķei trīssoļlēkšanā (11,78 m). Vietu augstāk – septīto – ieguva augstlēcēja Jūlija Tarvide ( 1,72 m).
Piektdien gaidām veiksmīgu Laines Donānes startu finālsacensībās.

P.S. Patrika Gailuma rezultāts - 65,73 m ir arī jauns "B" grupas zēnu rekords ( ar 700 g smago šķēpu)

Andris Staģis