Anitai Kažemākai jauns personīgais rekords maratonā

LVS, 21/10/2013 11:59
Anita Kažemāka
Foto: vocsports.lv

Svētdien, 20. oktobrī, Vācijas pilsētā Drēzdenē Anita Kažemāka sasniedza jaunu personīgo rekordu maratonā, distanci veicot divās stundās, 48 minūtēs un 23 sekundēs.

Dāmu konkurencē jau no distances sākuma vadībā izvirzījās trīs Āfrikas kontinenta skrējējas. Anita Kažemāka distanci uzsāka mierīgi, taču jau pēc 15.kilometra vienu no līderu trio noķēra, bet pēc veikta pusmaratona Kažemāka bija trešā, atpaliekot no līderēm aptuveni piecas minūtes. Pēc 28.kilometra Kažemāka no otrās vietas īpašnieces atpalika vairs tikai trīs minūtes, bet astoņus kilometrus vēlāk – tikai minūti. Atlikušajā distances daļā Kažemāka pārliecinoši apsteidza kenijieti Liliānu Koeču, finišējot otrajā vietā – 2:48:23. Savu personisko rekordu Kažemāka uzlaboja par vairāk nekā trijām minūtēm. Uzvaru izcīnīja Priska Kiprono (2:42:54), bet trešā palika Koeča, kas Kažemākai zaudēja vairāk nekā minūti (2:49:42), ziņo sporta ziņu portāls „Sportacentrs.com”.

Pusmaratona distancē lielisku sniegumu nodemonstrēja pieredzējušais Aigars Matisons, kurš izcīnīja sesto vietu kopvērtējumā (1:12:24) un triumfēja četrdesmitgadnieku (V-40) grupā, tikai trīs sekundes atpaliekot no personiskā rekorda.

Visus rezultātus var aplūkot šeit: 15. Morgenpost Dresden Marathon
Papildus informācija – Sportacentrs.com