27. septembrī Rīgā notiks pasākums “Iepazīsti vieglatlētiku”

Ieva Misāne, 20/09/2020 18:00

Svētdien, 27. septembrī, Centra sporta kvartālā, Krišjāņa Barona ielā notiks pasākums “Iepazīsti vieglatlētiku” ar mērķi veicināt bērnu un jauniešu interesi un zināšanas par vieglatlētiku.

Eiropas sporta nedēļas ietvaros organizētajā pasākumā no plkst. 11.00 līdz 14.00  bērni un jaunieši varēs piedalīties vairākās Vieglatlētikas savienības organizētajās aktivitātēs.

Bērnu vieglatlētikas zonā ģimenēm būs iespēja apgūt sporta veida pamatprincipus. Aktivitāšu mērķis ir radīt sajūsmu par vieglatlētiku kā spēli, dodot iespēju bērniem interesantā veidā atklāt pamata aktivitātes – skriešanu, lekšanu un mešanu.

Pasākuma dalībnieki varēs piedalīties atklātajos treniņos, ko vadīs vairāki Latvijas izlases sportisti – Sindija Bukša, Jānis Leitis, Līna Mūze un Zigismunds Sirmais. Treniņa dalībnieki pēc kopīgas iesildīšanās varēs iepazīties ar katras disciplīnas specifiku, izmēģināt dažādus vingrinājumus un apgūt disciplīnas izpildījuma pamatiemaņas.

Sadarbībā ar xTimer sporta tehnoloģijām ikvienam būs iespēja pārbaudīt savu ātrumu 30m distancē ar modernu tehnoloģiju palīdzību. Turklāt būs iespēja salīdzināt savu ātrumu ar Latvijā vadošo sprinteru rezultātiem.

Radošajā teltī bērni un jaunieši varēs iepazīties ar vieglatlētikas pasauli radošā izpausmes veidā, kur būs nodrošinātas dažādas spēles un aktivitātes.

Latvijas Antidopinga biroja vizuālie materiālie, jautājumu un atbilžu sadaļa palīdzēs uzlabot zināšanas par antidopinga tēmu sportā. Ikvienam būs iespēja iegūt I Run Clean antidopinga sertifikātu, piedaloties un sekmīgi izpildot programmas uzdevumus.

Pasākumā aicināti piedalīties bērni, jaunieši, ģimenes un aktīva dzīvesveida piekritēji.

Ieeja un dalība pasākumā ir bez maksas.

Eiropas Sporta nedēļas sporta pasākums tiek īstenots ar Rīgas pašvaldības līdzfinansējumu.

Pasākuma programma
11.00-14.00 – Radošais vieglatlēts
11.00-14.00 – Ātruma testi
11.00-14.00 – Bērnu vieglatlētikas aktivitātes
11.00-14.00 – Patiess sports
12.30-13.00 – Treniņš ar čempioniem – Līna Mūze un Zigismunds Sirmais
13.30-14.00 – Treniņš ar čempioniem – Sindija Bukša un Jānis Leitis