Prokopčuka arī šogad piedalīsies Bostonas maratonā

LVS, 16/02/2017 12:34
Jeļena Prokopčuka
Ilmārs Znotiņš/LOK

Latvijas garo distanču skrējēja Jeļena Prokopčuka arī šogad piedalīsies Bostonas maratonā, kas paredzēts 17. aprīlī, vēsta organizatori. Bostonas maratons ir senākais maratons pasaulē, un tas norisināsies jau 121. reizi.

Jeļenas Prokopčukas vīrs un treneris Aleksandrs Prokopčuks pagājušā gada oktobrī intervijā Sportacentrs.com sacīja, ka vēl nav skaidrs, kad sportiste sāks sezonu, un ka tiek apsvērtas iespējas par Osakas maratonu, kas jau notika janvāra izskaņā, un aprīlī gaidāmo Bostonas maratonu. Izvēle krita uz Bostonu, kur Prokopčuka pirms gada ieņēma ceturto vietu.

40 gadus vecā Prokopčuka Bostonas maratonā piedalīsies sesto reizi, un līdz šim viņas kontā ir divas otrās un trīs ceturtās vietas. Četri no pieciem startiem bija laika posmā no 2004. līdz 2008. gadam, bet pagājušajā sezonā viņa Bostonā atgriezās pēc astoņu gadu pārtraukuma un distanci veica divās stundās, 32 minūtēs un 28 sekundēs.

Prokopčuka pēdējo maratonu skrēja Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, kur ieņēma 12. vietu. Kopumā vīriešu un sieviešu sacensībās dalību pieteikuši 19 olimpieši, seši Bostonas maratonu čempioni, kā arī pašreizējie titula sargātāji no Etiopijas – Lemi Berhanu un Atsede Bajsa. Vīriešu sacensībās startēs arī pasaules rekordists Deniss Kimeto, kurš 2014. gadā Berlīnē maratonu veica divās stundās, divās minūtēs un 57 sekundēs. Sieviešu konkurencē pieteikušās deviņas skrējējas, kuru personīgie rekordi ir zem laika 2:23:23, tostarp Edna Kiplagata, kura divreiz kļuvusi par pasaules čempioni.

Informācija - sportacentrs.com