Uģim Jocim jauns Latvijas rekords vienas jūdzes skrējienā (Papildināts)

Andris Staģis, Statistiķis, 14/01/2018 21:21
Uģis Jocis

Pēc pāris nedēļu ilgajām Ziemassvētku un Jaungada brīvdienām ar pilnu sparu atsākušies ASV studentu- vieglatlētu starti sacensībās telpās. Atzīstami panākumi tajos arī latviešiem.

Uģis Jocis, kurš četrus gadus pārstāvējis savu – Vičitas universitāti, tagad drīkst startēt tikai „unattached” statusā. Pirmajā startā pēc Jaunā gada viņš vienu jūdzi veicis 4:04,70 ( 2.v.), kas ir jauns Latvijas rekords šajā distancē telpās. Iepriekšējais viņam piederošais rekords bija 4:05,20 (sasniegts pērnziem Faijetvilā). Patīkami redzēt, ka sacensību protokolā pretīm Uģa uzvārdam bija seši burti LATVIA. Pirms Jaunā gada viņš šajā distancē bija uzvarējis ar rezultātu 4:07,60, kurā 1500 m atzīmi oficiāli bija šķērsojis ar laiku 3:51,66.

Veiksmīgi jauno sezonu sākusi arī Nebraskas universitātes (šo universitāti savulaik absolvējusi LVS vadība – Ineta Radeviča un Dmitrijs Milkevičs, arī Viktors Lācis, Māra Grīva un Jānis Leitis) pirmā gada studente Ieva Turķe. Viņa divkārt bija trešā – tāllēkšanā (5,62 m) un trīssoļlēkšanā (12,21 m). Vēl Vecajā gadā Ieva trīssolī bija aizlēkusi 12,27 m.

Austrummičiganas universitātes komandā pēdējo gadu drīkst startēt Dace Dreimane. Jaunā gada pirmajās sacensībās viņai uzvara trīssoļlēkšanā (12,21 m) un trešā vieta tāllēkšanā (5,62 m).

Jūlija Tarvide no Kenesovas universitātes jauno sezonu sākusi ar trešo vietu augstlēkšanā – 1,61 m.

Arizonas universitātes students Gustavs Kehris vēl vecajā gadā sasniedzis jaunu personisko rekordu 600 m distancē – 1:21,31. Šajā augstskolā gatavojas studēt arī mūsu 400 m barjerskrējējs Maksims Sinčukovs.

Tagad līdz pat februāra beigām vieglatlēti-studenti sacentīsies ik nedēļas nogali. Marta sākumā (9.-10.03.) Koledžšteišenā NCAA ziemas čempionāts.

Papildinājums.
Sestdien Sietlā startēja arī Elvijs Misāns (USOC-CV) un 60 m priekšskrējienu veica 6,90 sek., kas ir šoziem labākais latviešu sprinteru rezultāts.

Andris Staģis