"Pieliec roku!" – bērnu ar onkoloģiskām saslimšanām atbalstam!

LVS, 12/06/2018 15:00
Dmitrijs Miļkevičs

Vidēji 30 bērniem Latvijā ik gadu tiek diagnosticēts smadzeņu un mīksto audu sarkomas audzējs. Lai varētu precīzāk diagnosticēt audzēja tipu un palielināt bērna izredzes izdzīvot, nepieciešami specifiski, dārgi laboratoriskie izmeklējumi, kurus Latvijā neveic.

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) hematoonkoloģe Gunita Medne norāda, ka: "Vienas un tās pašas grupas audzēja šūnām var būt izteikti atšķirīgas ģenētiskās īpašības, tātad arī dažādas reaģēšanas spējas uz nozīmēto ārstēšanu un no tās izrietošas izārstēšanas iespējas jeb prognoze.”

Specifiskās analīzes, kuras vienam bērnam izmaksā 370 eiro, BKUS veic Londonā. Tāpēc Latvijas Vieglatlētikas savienības sadarbības partneris "Skandi motors" sadarbībā ar "O fonds" un lielveikalu "Spice" no 7.-21.jūnijam visus aicina iesaistīties “PIELIEC ROKU!” labdarības kampaņā, ziedojot līdzekļus diagnostikai bērniem ar onkoloģiskām saslimšanām un visai atraktīvā veidā arī sniegt šiem bērniem savu atbalstu atveseļošanās procesā.

Lai šis atveseļošanās process būtu pēc iespējas sekmīgāks, milzīga nozīme ir ātrai un precīzai diagnozei, kā arī atbalstam šādos grūtos brīžos. Visiem kopā iesaistoties, mēs varam būtiski palīdzēt un sniegt reālu atbalstu, kas tik ļoti nepieciešams katram bērnam.

Pieliec Roku labdarības kampaņa tirdzniecības centrā “Spice” ilgs līdz 21.jūnijam. Pēc labdarības akcijas noslēguma kampaņas mērķiem būs iespējams ziedot “O fonds” mājaslapā.

Vairāk informāciju par “Pieliec Roku” kampaņu, tās mērķiem un palīdzības sniegšanu bērniem www.ofonds.lv, kā arī pa tālruni +371 25631428 vai rakstot uz e-pastu ofonds@ofonds.lv.