Sebastjans Ko pasludina Rīgu par 2023. gada pasaules skriešanas galvaspilsētu

Rebeka Ozolniece, 09/03/2023 17:33
Foto: Lauris Vīksne

Gatavojoties Pasaules čempionātam skriešanā (World Athletics Road Running Championships) Rīgā, Sebastjans Ko preses konferencē simboliski pasludināja Rīgu par 2023. gada pasaules skriešanas galvaspilsētu, aicinot ikvienu piedalīties gaidāmajos vispasaules skriešanas svētkos Rīgā 30. septembrī – 1. oktobrī.

Čempionāts būs nozīmīgākais vieglatlētikas un tautas sporta notikums Baltijas valstu vēsturē, kurā varēs piedalīties ikviens skriešanas entuziasts, skolēni un ģimenes ar bērniem, ne tikai elites atlēti un pasaules čempioni.

Pasaules vieglatlētikas savienības prezidents Sebastjans Ko: “Gribu apsveikt Rīgu ar vēsturisku iespēju uzņemt Pasaules čempionātu skriešanā pie sevis, un tādējādi iezīmēt Rīgu kā 2023. gada pasaules skriešanas galvaspilsētu. Es aicinu ikvienu uz Rīgu, lai piedalītos pirmajos globālajos skriešanas svētkos – Pasaules čempionātā skriešanā!”

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis: “Fakts, ka pirmais Pasaules čempionāts skriešanā rudenī norisināsies Rīgā, ir vēl viens apliecinājums tam, ka mēs Rīgā varam, gribam un zinām, kā radīt un uzņemt pasaules līmeņa pasākumus. Pasaules čempionāts skriešanā Rīgā būs nozīmīgākais vieglatlētikas un tautas sporta notikums Baltijas valstu vēsturē, kā arī viens no vadošajiem vieglatlētikas notikumiem pasaulē 2023. gadā.

Pasaules čempionāta organizatoru komandas vadītājs Aigars Nords: “Uzņemoties Pasaules čempionāta organizāciju, mūsu lielais mērķis ir Rīgu pasaules skriešanas kartē iezīmēt uz visiem laikiem – dividendes no pasaules čempionāta turpināsim saņemt arī nākamo gadu garumā, kad uz Rīgu kā 2023. gada Pasaules skriešanas galvaspilsētu, un uz Rimi Rīgas maratonu turpinās plūst maratontūristi no visas pasaules.”

Pasaules čempionāts visiem, kuri aizraujas ar skriešanu
Ne Pasaules čempionātā hokejā, ne Eiropas basketbola čempionātā 2025. gadā, lai cik vērienīgi un valstiski nozīmīgi šie notikumi būtu Latvijai, nedod iespēju piedalīties kā dalībniekiem ikvienam gribētājam. Diemžēl tāda iespēja, kā uzspēlēt hokeju draugu lokā pret Kanādas izlasi hokeja entuziastiem nav dota, kamēr skrējēji var, drīkst un ir aicināti piedalīties vienā pasākumā ar pasaules līmeņa atlētiem un olimpiešiem.

Vairāk lasi šeit.

Informāciju sagatavojuši: Pasaules čempionāta skriešanā organizatori (Nords Event Communications)