Pasaules vieglatlētikas čempionāts krosā pārcelts uz 2023. gadu

Rebeka Ozolniece, 16/09/2021 15:00

Pasaules čempionāts krosā, kuru sākotnēji bija plānots aizvadīt 2022. gada 19.februārī Austrālijas pilsētā Batērstā, tiek pārcelts uz 2023. gada 18. februāri.

Pārcelšanas iemesls ir saistīts ar pašlaik spēkā esošajiem biodrošības pasākumiem un ceļošanas ierobežojumiem, lai novērstu Covid-19 izplatīšanos Austrālijā. Tāpat, Austrālijas robežas ir slēgtas starptautiskiem apmeklētājiem.

“Austrālijas Nacionālā sporta organizācija un Starptautiskā Vieglatlētikas federāciju savienība ir gandarīti, ka tās partneri ir piekrituši atlikšanai, kas ļauj mums plānot un īstenot pasaules klases krosa skriešanas svētkus 2023. gada februārī. Šis ir viens no aizraujošākajiem vieglatlētikas notikumiem pasaulē un ikoniskā trase panorāmas kalnā piedzīvos neticamas sacīkstes,” sacīja Starptautiskās Vieglatlētikas federāciju savienības līdzpriekšsēdētājs un Austrālijas Nacionālās sporta organizācijas valdes loceklis Džils Deiviss.

Pasaules vieglatlētikas čempionāts krosā tiek uzskatīts par smagākajām sacensībām pasaules vieglatlētikas sacensību kalendārā. 2023. gada pasākums slavenajā panorāmas kalnā “Mount Panorama” gaidīs vairāk nekā 550 elites sportistu no vairāk nekā 60 valstīm. Šīs krosa sacensības, apvienojot pasaules spēcīgākos distanču skrējējus ar izaicinošo reljefu, rada unikālu sporta skatījumu. 

2023. gada Pasaules vieglatlētikas čempionātā krosā tiks iekļautas U20 vīriešu (8 km) un sieviešu (6 km) distances, universālā jauktā stafete (8 km), kā arī individuālās sacensībās vīriešiem un sievietēm (10 km).

 

2021. “Worldathletics.”  Pēdējo reizi skatīts 16. septembrī.

https://www.worldathletics.org/news/press-releases/world-cross-country-championships-bathurst-postponed-2023