Līga Velvere un Iļja Petrušenko piedalīsies Eiropas čempionātā telpās

Ieva Misāne, 25/02/2021 17:00
Guntis Bērziņš

Polijas pilsētā Toruņā no 4. līdz 7. martam notiks Eiropas čempionāts telpās. Latviju sacensībās pārstāvēs divi sportisti – Līga Velvere 800m un Iļja Petrušenko 400m.

Līga Velvere čempionāta normatīvu – 2:05.50 telpās un 2:02.00 stadionā – jau izpildījusi vairākkārt kopš kvalifikācijas sākuma 2019. gada 1. maija.

Sportistei šis būs trešais Eiropas čempionāts telpās 800m distancē. 2017. gadā Serbijā Līga priekšskrējienā uzrādīja 12. rezultātu – 2:06,03, bet pusfinālā tika diskvalificēta par iekšējās līnijas pārkāpšanu. Savukārt 2019. gadā Lielbritānijā Līga izcīnīja 10. vietu ar rezultātu 2:04.06.

Līgai šīs būs pirmās sacensības telpās šosezon. Savukārt 2020. gada Eiropas sezonas labāko sarakstā telpās Līga ar rezultātu 2:02.52 ierindojās 11. vietā.

Līga Velvere: “Līdz šim gatavošanās ir bijusi citādāka, ņemot vērā manu dienestu armijā, pandēmijas ierobežojumus un neesošās sacensības. Treniņu pamata plāns tiek balstīts Olimpisko spēļu virzienā. Savukārt šim čempionātam mērķtiecīgi gatavojos pēdējos divus mēnešus. Startēt Eiropas čempionātā, pirms tam nestartējot nekur, būs izaicinājums. Šogad 800m līmenis Eiropā ir kā nekad. Top 10 vidējais rezultāts ir par sekundi ātrāks nekā iepriekšējā sezonā. Konkurence ir milzīga, bet es tiecos uz finālu.”

Jāpiebilst, ka Līgas personīgais rekords telpās ir 2:01.10, kas uzstādīts 2019. gada februārī sacensībās Francijā.

Liepājniekam Iļjam Petrušenko šī būs debija Eiropas čempionātā telpās. Lai gan sportistam līdz sacensību normatīvam – 47.60 telpās un 46.00 stadionā – nedaudz pietrūka, čempionāta tehniskā delegātu komisija, izvērtējot pieteikto dalībnieku skaitu, ļauj mūsu sportistam piedalīties sacensībās.

Iļja pēc pozitīvā lēmuma pieņemšanas ir ļoti priecīgs, jo gatavošanās sacensību sezonai notikusi jau kopš oktobra. “Nedaudz motivācija pazuda pagājušajā nedēļā pēc ne pārāk veiksmīgā starta Lietuvas čempionātā, kur sarežģītā virāžu konstrukcija neļāva uzrādīt vēlamo rezultātu. Bet kopumā esmu ļoti priecīgs. Līdz šim ar treneri mums ir bijušas ļoti labas iespējas sagatavoties Liepājas manēžā.” Runājot par sacensību mērķiem, sportists norāda, ka cerības un mērķi, protams, ir. “Kontroltreniņi ir bijuši labi. Uzskatam, ka čempionātā kā minimums ir jāizskrien Eiropas U23 čempionāta normatīvs – 47.60.”

Sportista personīgais rekords telpās ir 47.88, kas uzstādīts pagājušajā gadā sacensībās “Katrīnas kauss” Kuldīgā.

Vēlam veiksmi un izdošanos mūsu sportistiem!
#VieglatlētiVar