Izveidots “Road to Tokyo” kvalifikācijas izsekošanas rīks

Ieva Misāne, 26/06/2020 10:30
Tokijas Olimpiskais stadions

Pasaules Vieglatlētikas asociācija ir izveidojusi “Road to Tokyo” jeb “Ceļš uz Tokiju” tiešsaistes rīku, kas palīdzēs sportistiem, treneriem, medijiem, atbalstītājiem un interesentiem sekot līdzi kvalifikācijas procesam nākamā gada Olimpiskajām spēlēm Tokijā.

Meklējot pēc disciplīnas, valsts un kvalifikācijas statusa, jaunais rīks nodrošina iespēju redzēt katras disciplīnas sportistu rangu.

Kā jau ziņots, kvalifikācijas sistēma ir pielāgota Olimpisko spēļu jaunajam norises laikam – 2021. gadā no 23. jūlija līdz 8. augustam. Kvalifikācijas principi paliek nemainīgi – kvalifikācijas normatīvs un ieņemtā vieta pasaules rangā.

Sportisti, kuri jau ir izpildījuši normatīvus kopš kvalifikācijas perioda sākuma 2019. gadā, joprojām kvalifikācijas olimpiādei.

Sakarā ar nevienlīdzīgām treniņu un sacensību iespējām visā pasaulē koronavīrusa pandēmijas laikā Pasaules vieglatlētikas asociācija 7. aprīlī paziņoja, ka kvalifikācijas periods ir apturēts no 2020. gada 6. aprīļa līdz 2020. gada 30. novembrim.