Eiropas čempionāts Parīzē – atcelts

Ieva Misāne, 24/04/2020 13:00

Eiropas Vieglatlētikas asociācija un iesaistītās puses, ņemot vērā šī brīža situāciju pasaulē, ir lēmušas atcelt Eiropas čempionātu, kas bija paredzēts 25.-30. augustā Parīzē.

"Lēmumu atcelt čempionātu ārkārtas sēdē pieņēma Organizēšanas komiteja un Francijas Vieglatlētikas federācija. Lēmums sekoja pēc tam, kad citā sēdē Organizēšanas komiteja izskatīja visus iespējamos variantus čempionāta rīkošanai šajā gadā," sacīts Eiropas Vieglatlētikas federācijas paziņojumā. "Šāds lēmums tika pieņemts koronavīrusa pandēmijas un ar to saistīto risku un ierobežojumu dēļ – situācija joprojām ir tālu no kontroles."

"Ar lielu nožēlu paziņojam, ka 2020. gada Eiropas čempionāts ir atcelts. Cerējām, ka šajā grūtajā laikā varēsim Eiropas sportistiem piedāvāt lielu notikumu, uz kuru tiekties," sacīja Eiropas Vieglatlētikas federācijas pagaidu prezidents Dobromirs Karamarinovs. "Lai arī nožēlojam, ka čempionātu nācās atcelt, vērts vēlreiz uzsvērt, ka šajā laikā galvenā ir sportistu, fanu, amatpersonu, partneru un visu iesaistīto veselība un drošība."

Plašāka informācija – šeit