Latviju II Eiropas spēlēs Minskā pārstāvēs 21 vieglatlēts (1)

LVS, 23/05/2019 17:00

Latvijas komandas “Minska 2019” sastāvā dalībai II Eiropas Spēlēs ir iekļauti 52 sportisti, no kuriem 21 ir vieglatlēts.

“Mūsu komandā būs savu pārstāvēto sporta veidu līderi Latvijā”, atzīst LOK ģenerālsekretārs un Latvijas komandas “Minska 2019” delegācijas vadītājs Žoržs Tikmers. “37 sportistiem šīs būs pirmās kompleksās sporta veidu sacensības karjerā, kā arī komandā būs 9 Olimpisko spēļu dalībnieki Anastasija Grigorjeva, Jevgēņijs Borodavko, Aleksejs Rumjancevs, Aleksejs Saramotins, Madara Palameika, Lauma Grīva, Gunta Vaičule, Dmitrijs Jurkevičs un Jānis Leitis. 8 no 13 sporta veidiem norisināsies arī Olimpiskās kvalifikācijas sacensības – loka šaušanā, vieglatlētikā, badmintonā, šosejas riteņbraukšanā, džudo, karatē, šaušanā un galda tenisā. Komandas sastāvs ļauj cerīgi raudzīties uz labiem sportiskiem rezultātiem.”

Viskuplāk Latvija II Eiropas Spēlēs Minskā būs pārstāvēta vieglatlētikā, kur Eiropas izlašu komandu sacensībās Latvija piedalīsies ar pilnu komandu – 15 sportistu sastāvā, kā arī 6 rezervistiem. Jāpiezīmē, ka I Eiropas Spēlēs Baku 2015.gadā Latvijas izlases komanda vieglatlētikā nepiedalījās, jo toreiz noritēja Eiropas komandu čempionāta zemākās jeb trešās līgas sacensības ar 14 valstu līdzdalību.

Eiropas spēles ir īpašas ar to, ka tiks īstenots jauns vieglatlētikas sacensību formāts – Dynamic New athletics. Sacensības notiks 2 stundas, kurās piedalīsies 6 valstu komandas un vienlaicīgi notiks tikai viena disciplīna. Tehniskajos veidos notiks sacensība "viens pret vienu". Tas nozīmē, ka galvenais uzdevums būs uzrādīt labāku rezultātu nekā tiešais pretinieks. Savukārt augstlēkšanā sportists kopā ar treneri varēs izlemt savu pārvaramo augstumu, tādā veidā padarot sacensības par stratēģisku spēli. 

Par katru disciplīnu komanda gūst punktus. Komanda var iegūt no 0 līdz 108 punktiem, lai noteiktu starta došanas laiku pēdējai disciplīnai – iedzīšanas stafetei. Atbilstoši iegūtajiem punktiem notiek starta signāla došana katrai komandai. Iedzīšanas stafetes distances – 800m vīrieši, 600m sievietes, 400m vīrieši un 200m sievietes. Komanda, kura uzvar šajā stafetē, uzvar savā grupā. Pēc kvalifikācijas sacensībām notiek apbalvošana, sveicot trīs labākos sportistus katrā individuālajā disciplīnā. 

Sacensības notiek pēc turnīra principa – no kvalifikācijas piecas uzvarētāju komandas un vēl viena labākā komanda pēc rezultāta iekļūst pusfinālā. Pārējās komandas piedalās ceturdaļfinālā, kur četras uzvarētāju komandas un divas nākamās labākās pēc rezultāta iekļūst pusfinālā. Pusfinālā tiekas 12 komandas, no kurām 6 tiekas finālā.

Latvijas izlases sastāvs Disciplīna
Sindija Bukša 100m
Ilona Dramačonoka 100m/b
Madara Palameika Šķēpa mešana
Lauma Grīva Tāllēkšana
Patrīcija Sarmule 4 x 400m jauktā stafete
Marija Medvedeva 4 x 400m jauktā stafete
Līga Velvere Iedzīšanas stafete (600m)
Gunta Vaičule Iedzīšanas stafete (200m)
Elvijs Misāns 100m
Kristaps Sietiņš 110m/b
Rihards Bremze Augstlēkšana
Austris Karpinskis 4 x 400m jauktā stafete
Iļja Petrušenko 4 x 400m jauktā stafete
Daniels Bambals Iedzīšanas stafete (800m)
Jānis Leitis Iedzīšanas stafete (400m)
Rezerves sastāvs Disciplīna
Dmitrijs Jurkevičs 4x400m jauktā stafete, iedzīšanas stafete
Aleksandrs Kucs 100m, 400m, 4x400m jauktā stafete, iedzīšanas stafete
Reinis Krēgers  110m/b, augstlēkšana
Anna Ševčenko 4x400m jauktā stafete, iedzīšanas stafete
Personāls  
Viktors Lācis Treneris
Mārīte Lūse Treneris
Gints Palameiks Treneris
Kaspars Gabaliņš-Briška Komandas vadītājs


II Eiropas Spēles Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā risināsies šā gada vasarā no 21. līdz 30.jūnijam.

Eiropas Spēles ir starptautiskas kompleksas sacensības, kuras tiek organizētas reizi četros gados un tajās piedalās sportisti no visas Eiropas. II Eiropas Spēlēs Minskā sacensību programmā ir iekļauti 15 sporta veidu 23 disciplīnas – badmintons, 3x3 basketbols, bokss, cīņa, riteņbraukšana, vingrošana, kanoe, džudo, karatē, vieglatlētika, sambo, loka šaušana, šaušana, galda teniss un pludmales futbols. 8 sporta veidos (loka šaušanā, vieglatlētikā, badmintonā, šosejas riteņbraukšanā, džudo, karatē, šaušanā un galda tenisā) šajās sacensībās noritēs arī kvalifikācija 2020.gada Tokijas Olimpiskajām spēlēm, bet divos sporta veidos – boksā un džudo, tiks noskaidroti arī labākie Eiropas čempionāta ietvaros. II Eiropas Spēlēs Minskā piedalīsies vairāk kā 4000 atlētu no 50 Eiropas valstīm. 

Plašāka informācija par II Eiropas Spēlēm Minskā, kā arī sacensību programma un rezultāti pieejama šeit: https://minsk2019.by/en.

Plašāka informācija par vieglatlētikas sacensību jauno formātu - https://dna.run/ 

Komentāri (1)

Ādažu bērnu un jauniešu sporta skola 24/05/2019 12:13, pirms 4 gadiem
a