Karīna Helmane-Soročenkova un Dmitrijs Serjogins – Latvijas čempioni maratonā

LVS, 20/05/2019 10:00
Karīna Helmane-Soročenkova

"Tet" Rīgas maratonā, kam šogad pirmoreiz bija piešķirts prestižais Zelta statuss, par valsts čempioniem maratonā kļuva Karīna Helmane-Soročenkova (2.54:32) un Dmitrijs Serjogins (2:25:01), kurš ar desmito vietu maratonā izcīnīja ceļazīmi uz šī gada pasaules čempionātu.

Dmitrijs Serjogins finišēja desmitais, izcīnot ceļazīmi uz šī gada pasaules čempionātu. Pēc jaunajiem atlases kritērijiem Zelta līmeņa maratonos pirmais piecinieks iegūst ceļazīmi uz Tokijas Olimpiskajām spēlēm, bet desmitnieks izpilda pasaules čempionāta kvalifikācijas noteikumu. Sudrabu un bronzu Latvijas čempionātā izcīnīja attiecīgi Kristaps Bērziņš (2:32:14) un Kristaps Broks (2:44:54).

Karīna Helmane-Soročenkova bija vienpadsmitā starp dāmām, līdz ar to palika vienas vietas attālumā no pasaules čempionāta ceļazīmes. Uz Latvijas čempionāta goda pjedestāla Karīnai blakus stājās Jekaterina Sokunova (3:10:05) un Līga Rusiņa (3:27:05).

Pusmaratona distancē ļoti pārliecinoši uzvarēja Jānis Višķers, kurš finišu sasniedza pēc stundas, piecām minūtēm un 59 sekundēm, tuvāko sekotāju Moti Mizrahi no Izraēlas apsteidzot par četrām ar pusi minūtēm. Tikmēr trešais finišēja lietuvietis Modests Dirse.

Dāmām uzvaru izcīnīja Beatija Deuča no Izraēlas, kamēr ceturtā finišēja Ilona Marhele, kura finišu sasniedza pēc stundas, 21 minūtes un 12 sekundēm.