Polijā notiks Pasaules Vecmeistaru čempionāts vieglatlētikā telpās

LVS, 22/03/2019 16:00

23. martā Polijas pilsētā Toruņā ar svinīgu atklāšanas ceremoniju sāksies astotais Pasaules Vecmeistaru čempionāts vieglatlētikā telpās. Daudzos aspektos tas būs rekordu čempionāts un līdz šim lielākais WMACI vēsturē.

WMACI čempionātā piedalīsies 4367 sportisti, kuri ieradīsies no 88 valstīm. Tas būs arī rekordliels dalībnieku starta disciplīnu skaita ziņā, kā arī ārvalstu sportistu skaita ziņā.

Organizatori šajā čempionātā cer uz jauniem sporta rekordiem, kurus noteikti garantē izcilie uzvārdi, kas atrodami pieteikumu sarakstos. Uz šo čempionātu, protams, dodas arī Latvijas komanda, kas pieteikto dalībnieku skaita (67 sportisti) ziņā ierindojas 14.vietā.

Jautājumi: "Kas ir Latvija, un kur tā atrodas?" Pasaules čempionātos vairs netiek uzdoti, jo esam kļuvuši atpazīstami! Atpazīstami, pateicoties divām spilgtām personībām, kuri Latvijas vārdu ierakstīja starptautiskajā grāmatā!
Normunds Ivzāns – 2017. gadā nominēts kā labākais vieglatlēts – vecmeistars kategorijā "soļošana".
Valdis Cela – 2018. gadā nominēts par pasaules otru labāko vecmeistaru vieglatlētu un par pasaules labāko vecmeistaru daudzcīņnieku.

Čempionāts norisināsies no 24. līdz 30. martam, un par tām informāciju sniegs plaša akreditētu žurnālistu grupa. Līdzjutēji savu favorītu startiem un rezultātiem varēs sekot līdzi WMACI un LVVA mājas lapā.

Cilvēka vienīgā robeža ir viņa prāts un svarīgākā cīņa, kas ir jāuzvar, ir cīņa pašam ar sevi!

Mīlot vieglatlētiku,
Aiva Jakubovska