Latvijas čempionāts krosā un Babītes novada atklātais rudens čempionāts krosā

LVS, 25/09/2018 13:50

Kas, kur, kad?

Nāc un piedalies cīņā par Latvijas čempiona titulu vai Babītes novada atklātā čempionāta uzvarētāja titulu krosā 2018. gada 19. oktobrī Piņķos, vietā, kur Pirmā pasaules kara laikā 1916. gada 17.jūlijā Piņķu baznīcā pulkvedis Jukums Vācietis noturēja svinīgu uzrunu 5. Zemgales latviešu strēlnieku bataljona strēlniekiem, pirms došanās uz fronti, lai cīnītos par Latvijas brīvību. Pateicoties latviešu strēlnieku varonībai Latvijā, šodien var notikt cīņas tikai sporta arēnās.

Latvijas čemiona titulu izcīnīs–  U18, U20, U23 un Elites grupās, bet Babītes novada atklātā čempionāta uzvarētāja titulu sākot ar 2011. gadā dzimušiem jauniešiem līdz senioru vecumam (vecuma grupas un distances skatīt nolikumā).

Latvijas čempionāta ietvaros notiks kvalifikācija Eiropas čempionātam krosā Nīderlandē.

Komandām
Komandu ieskaitē tiks vērtētas:
- sporta klubu;
- sporta skolu komandas;
- sastādītās komandas (dalībnieki, startējošie ar vienu komandas nosaukumu).

Komandā drīkst pieteikt neierobežotu dalībnieku skaitu. Komandu vērtējumā vērtēs dalībnieku izcīnītās augstākās vietas – U18, U20, U23 un Elites grupās.

Par Babītes novada kausu būs iespēja cīnīties 3 kategorijās, kurās galvenais kritērijs -  dalībnieku skaits:
- sportiskākā klase (ar vislielāko dalībnieku skaitu);
- sportiskākā skola (ar vislielāko dalībnieku skaitu);
- sportiskākā komanda (komanda ar vislielāko dalībnieku skaitu, kur dadībnieki pieteikušies kā vienota komanda ar vienotu komandas nosaukumu). 

Laipni gaidītas komandas no visiem Latvijas novadiem.

Pieteikšanās
Dalībnieku pieteikšanās notiek elektroniski www.sportlat.lv vai sūtot pieteikuma anketu uz e-pastu kasparsgb@gmail.com līdz 13.10.2018 plkst. 20:00.

Sacensības organizē Sporta klubs “Metroons” sadarbībā ar Babītes novada pašvaldībau un Latvijas Vieglatlētikas savienību.

Informāciju  sagatavoja Sporta klubs “Metroons”