Gatis Čakšs "Dimanta līgā" debitē ar sesto vietu Birmingemā

Andris Staģis, Statistiķis, 18/08/2018 18:14
Gatis Čakšs
Sanita Ieva Sparāne

Pēc aizvadītā Eiropas čempionāta  atkal sāk griezties starptautisko komercsacensību „karuselis”. Atzīstami,ka tajā iekļuvuši arī vairāki Latvijas labākie vieglatlēti.

Sestdien Birmingemā (Lielbritānija) notika vienas no šīs sezonas „Dimanta līgas” pēdējām sacensībām – divpadsmitais posms. Šķēpa metēju sacensībās kā „Līgas” debitants startēja arī mūsu Gatis Čakšs. Berlīnē palicis tūlīt aiz veiksminieku duča, Gatis šoreiz nostartēja daudz veiksmīgāk. Jau otrajā mēģinājumā viņš sasniedza savas šķēpmetēja karjeras trešo labāko rezultātu – 80,96 m. Veiksmīgs bija gan tikai vēl viens metiens, bet arī tas bija tālāks nekā Berlīnē (78,13 m) – 78,25 m. Savā debijas startā Gatim sestā vieta un kopvērtējumā pagaidām 10.vieta ar trim punktiem. Tomēr zaudēt šiem sāncenšiem nebija negods. Gati apsteidza visi četri Berlīnē labākie un vēl viens vācu metējs, kurš nemaz netika vācu komandā – Džulians Vēbers.
Labākie Birmingemas posma šķēpraiži:
1.Eiropas vicečempions Andreass Hofmans (Vācija) – 89,82 m;
2.Džulians Vēbers (Vācija) – 86,63 m (SB);
3.Berlīnes startu bronzas medaļas laureāts Magnuss Kirts (Igaunija) – 85,31 m;
4.Eiropas čempions Tomass Rolers (Vācija) – 84,33 m
5. Berlīnē ceturtais – Marcins Krukovskis (Polija) – 83,96 m
6. Gatis Čakšs (Latvija) – 80,96 m
7. Berlīnē 12.vietā – Petrs Fridrihs (Čehija) – 79,86 m.

„Dimanta līgā” atlikuši vēl divi posmi. Šķēpa metēji (arī metējas) sacentīsies Cīrihē - 30.augustā. Pēdējais posms notiks dienu vēlāk Briselē.

Andris Staģis