Jaunā antidopinga apmācības sistēma I RUN CLEAN būs obligāta visiem Latvijas un Eiropas čempionāta dalībniekiem un treneriem

LVS, 18/06/2018 10:00

2017. gadā Eiropas Vieglatlētikas asociācija pēc divu gadu darba ar sportistiem un ekspertiem cīņā pret dopingu sportā ir izlaidusi  I Run Clean™ antidopinga e-apmācības platformu.

www.irunclean.org ir vienkārši izmantojama interaktīvā programma, kas sevī ietver astoņas vienības, sākot no vērtībām un lēmumu pieņemšanu, beidzot ar zināšanu bāzi, kas nodrošina izpratni par noteikumiem un procedūrām, kā arī citu informāciju, kas ir nepieciešama, lai aktīvi iesaistītos cīņā pret dopingu sportā.

Visi vieglatlēti un treneri Latvijā, it īpaši izlases dalībnieki, izlases kandidāti un šo sportistu treneri, tiek aicināti aizstāvēt sportu un sniegt „I Run Clean™” solījumu, izpildot programmu un saņemot sertifikātu.

I Run Clean sertifikāts ir skaidrs un spēcīgs apliecinājums, ka sportisti ciena sevi, savu veselību un konkurentus, ievērojot sporta noteikumus.

No 2018. gada sertifikāts ir obligāta kvalifikācijas prasība Latvijas un Eiropas U18 čempionāta dalībniekiem, bet no 2020. gada — visiem dalībniekiem jebkurā Latvijas vai Eiropas čempionātā.

I Run Clean programma ir pieejama gan latviešu, gan angļu valodā. Pēc sertifikāta saņemšanas sportistiem un treneriem jānosūta saņemtais kods uz e-pastu lvs@athletics.lv Kods tiks ievadīts Eiropas Vieglatlētikas asociācijas ARENA sistēmā un Latvijas Vieglatlētikas savienības statistikas sistēmā, tādā veidā ļaujot sportistiem piedalīties Latvijas un Eiropas čempionātos. Sertifikāts ir derīgs divus gadus, kopš sertifikāta saņemšanas brīža.

Sportistiem un treneriem, kuriem nav pieejams dators vai telefons ar interneta pieslēgumu, aicināti izpildīt programmu Latvijas Vieglatlētikas savienības birojā Stabu ielā 18.

Jautājumu gadījumos aicinām sazināties ar Ronaldu Arāju vai I Run Clean programmas veidotājiem - irunclean@european-athletics.org.