Veiksmīgi noslēgusies Kalendārā konference un Baltijas vieglatlētikas treneru seminārs

LVS, 19/10/2017 14:00

17. oktobrī Rīgas motormuzejā pulcējās gandrīz 200 sporta skolu un klubu vadītāji, treneri, sacensību organizatori, sportisti un citi interesanti, lai piedalītos Kalendārajā konferencē un treneru seminārā.

Pasākuma ievaddaļā Vieglatlētikas savienības prezidente Ineta Radeviča un ģenerālsekretārs Dmitrijs Miļkevičs informēja par 2017. gada sezonu un ieskicēja 2018. gada plānus. Tika apspriests un apstiprināts 2018. gada sacensību kalendārs, un sacensību komercdirektors Genādijs Ļebedevs iepazīstināja klātesošos ar dažādām aktualitātēm sacensību tiesāšanā un organizēšanā. Šobrīd ir izveidota jauna sacensību un statistikas sistēma athletics.lv mājas lapā, ko prezentēja sistēmas izveidotājs un uzturētājs Kārlis Evertovskis. Savukārt izlases direktors Edvīns Krūms informēja par nākamā gada izlases sacensību atlases kritērijiem. Jaunatnes komisijas un Treneru padomes vadītāji – Ilze Stukule un Mārcis Štrobinders – sniedza savu skatījumu par komisiju paveikto darbu šajā sezonā. Turklāt pasākumā tika prezentētas jaunizveidotās komisijas – Atlētu un Ētikas, kā arī atjaunotā Tiesnešu komisija. Jaunsardzes un informācijas centra direktors Aivis Mirbahs aicināja vieglatlētikas grupām iesaistīties jaunsargu kustībā. Savukārt dienas pirmās puses noslēguma daļā Ineta Radeviča parakstīja “Fair Play” Saprašanās Memorandu ar mērķi vieglatlētikas saimei ievērot godīgas spēles principus.

Dienas otrajā pusē notika Baltijas vieglatlētikas treneru seminārs, kurā uzstājās Olimpisko spēļu zelta medaļnieka, daudzcīņnieka Erki Nola treneris Andrejs Nazarovs. Treneriem un interesentiem bija iespēja iepazīties ar A.Nazarova izstrādāto treniņu un sacensību gada plānu desmitcīņā. Pēc tam uzstājās Artūrs Priževoits, kurš dalījās ar iegūtajām zināšanām no augustā apmeklētā vairāku dienu treneru semināra Vācijā. Par antidopinga aktualitātēm informēja Vieda Lūsa, savukārt fizioterapeits Mareks Osovskis uzstājās ar prezentāciju “Muskulatūras stiepšanās vingrinājumi pirms un pēc treniņa.”

Paldies visiem interesentiem par dalību pasākumā!
Paldies Latvijas Sporta federāciju padomei par līdzfinansējumu pasākuma organizēšanā.