Latviju Baltijas jūras jaunatnes spēlēs pārstāvēs 82 sportisti

LVS, 06/07/2017 13:00

Šajā nedēļas nogalē no 7. līdz 9. jūlijam Brestā, Baltkrievijā, norisināsies 10. Baltijas jūras jaunatnes spēles, kurās Latviju pārstāvēs 82 sportisti. Par medaļām pret pārējo dalībvalstu pārstāvjiem Latvijas sportisti cīnīsies 8 disciplīnās: airēšanā, basketbolā, galda tenisā, kanoe, paukošanā, peldēšanā, vieglatlētikā un volejbolā.

Latviju Baltijas jūras jaunatnes spēlēs Brestā pārstāvēs 82 jauniešu vecumā no 13 līdz 19 gadiem. Šogad Latvijas delegācijā būs 8 airētāji, 12 basketbolisti, 4 galda tenisisti, 10 kanoisti, 4 paukotāji, 6 peldētāji, 16 vieglatlēti un 24 volejbolisti. 2015. gada spēlēs Brandenburgā, kur Latviju pārstāvēja 55 sportisti, tika izcīnītas 3 zelta, 1 sudraba un 8 bronzas medaļas.

Šogad Baltijas jūras jaunatnes spēlēs, kas pulcēs ap 1500 dalībnieku, sacentīsies 8 Baltijas jūras reģiona valstis – Latvija, Lietuva, Igaunija, Zviedrija, Polija, Krievija, Baltkrievija un Vācija. Dalībvalstu sportisti sacentīsies airēšanā, basketbolā, boksā, brīvajā cīņā, džudo, futbolā, galda tenisā, grieķu-romiešu cīņā, handbolā, kanoe, loka šaušanā, peldēšanā, paukošanā, svarcelšanā, vieglatlētikā un volejbolā.

Latvijas delegācijas sastāvs Baltijas jūras jaunatnes spēlēm:
Vieglatlētika
Edvīns Hadakovs, Elvis Veinbergs, Raivo Liniņš, Ralfs Strioga, Markuss Ozols, Matīss Gržibovskis, Jegors Gerasimovs, Artjoms Sitņuks, Daniela Supe, Kamilla Vanadziņa, Elva Vestarta, Sonora Sergejeva, Klinta Lindāne, Elīna Tumšā, Katrīna Nikola Jukšinska un Annika Upīte.

Pirmās Baltijas jūras jaunatnes spēles tika organizētas 1999. gadā Šverīnē, Vācijā. Spēles notiek ik pēc diviem gadiem, kurās sportisti vidēji sacenšas 13 sporta veidos. Baltijas jūras jaunatnes spēles tiek organizētas ar mērķi sekmēt jaunatnes sporta attīstību un sadarbību jaunatnes sportā Baltijas jūras reģiona līmenī. Kopš Baltijas jūras jaunatnes spēļu aizsākumiem, tās norisinājušās Šverīnē (Vācijā), Rostokā (Vācijā), Šauļos (Lietuvā), Ščecinā (Polijā), Neibrandenburgā (Vācijā), Košalinā (Polijā), Jungsbihedā (Zviedrijā), Viborgā (Krievijā) un Brandenburgā (Vācijā). Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP) ir organizējusi Latvijas jauno sportistu piedalīšanos Baltijas jūras jaunatnes spēlēs, sākot jau no 3. spēlēm, kas norisinājās Lietuvas pilsētā Šauļos.

"Lielākajai daļai no dalībniekiem no Latvijas Baltijas jūras jaunatnes spēles ir pirmais nopietnais starptautiskais pārbaudījums sporta arēnā, kas var kalpot kā labs tramplīns jau lielākām sacensībām, kā piemēram, Eiropas un Pasaules čempionātiem jauniešiem," atzīst LSFP prezidents Einars Fogelis.

Par Latvijas Sporta federāciju padomi:
SFP ir sporta nozares 89 sporta federāciju apvienība, kas atbilstoši Sporta likumam pārstāv un īsteno to kopīgās intereses. Šo 89 federāciju skaitā ir 81 sporta veidu federācijas, 5 atzītās darbības jomu sporta federācijas un 3 pielāgotās atzītās federācijas. LSFP organizē sadarbību ar federācijām, sadarbojas ar valsts pārvaldi un pašvaldībām, ir Latvijas Nacionālās sporta padomes loceklis, līdzdarbojas valsts sporta politikas izstrādē, veicina sporta attīstību un sadarbību sporta jomā, kā arī lēmumu pieņemšanu jautājumos, kas attiecas uz sportu.

Informāciju sagatavoja:
Līga Vanaga
Latvijas Sporta federāciju padome